ΑρχικήinetΜε τι αντικαθίσταται το Touch ID στα νέα iPhones;

Με τι αντικαθίσταται το Touch ID στα νέα iPhones;

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple για την αντικατάσταση του Touch ID με μια νέα μέθοδο στα ανερχόμενα iPhones. Η νέα εφαρμογή θα ονομάζεται “Acoustic imaging system architecture” και θα περιλαμβάνει ένα σύστημα ακουστικής μετατροπής που θα τοποθετείται κάτω από την οθόνη του τηλεφώνου. Τι σημαίνει αυτό; iPhones

Στην αίτηση ευρεσιτεχνίας περιγράφεται ένας τρόπος αντικατάστασης του Apple Touch ID αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι μετατροπείς θα τοποθετούνται κάτω απο την οθόνη δημιουργώντας ακουστικά κύματα ή παλμούς τόσο ισχυρά που θα μπορούν να διαδοθούν μέσα από διάφορα υποστρώματα συμπεριλαμβανομένου του coverglass. Οι μετατροπείς θα μπορούν να κατευθύνονται απο έναν ελεγκτή.

Ο δεύτερος πιθανός τρόπος θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση αντανακλάσεων και εξασθενήσεων στα ακουστικά κύματα όταν έρχονται σε επαφή με ξένα αντικείμενα. Τα δεδομένα θα μεταφέρονται σε μορφή ηλεκτρικών σημάτων τα οποία αργότερα θα διαβάζονται από έναν αναλυτή εικόνας που θα δημιουργεί χάρτη 2D.

Το ακουστικό σύστημά θα μπορούσε να διαμορφωθεί για να διαβάζει τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη αντικαθιστώντας έτσι με επιτυχία το Touch ID. Η απομάκρυνση του Touch ID από τις συσκευές θα επιτρέψει στην Apple τον σχεδιασμό smartphones με μεγαλύτερες οθόνες και μικρότερα πλαίσια.

Οι ψηφιακοί χάρτες που δημιουργούνται από το σύστημα απεικόνισης θα πρέπει να συγκρίνονται με τα γνωστά στοιχεία και να χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας του χρήστη. Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από την οθόνη σε μια συγκεκριμένη παράμετρο γύρω από τα κουμπιά ή τα πλαίσια. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την σάρωση του αυτιού ή το δέρμα του χρήστη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS