ΑρχικήinetΓιατί ένα σπασμένο iPhone 4s κοστίζει $ 149.999 στο eBay;

Γιατί ένα σπασμένο iPhone 4s κοστίζει $ 149.999 στο eBay;

iPhone

Η αγορά ενός iPhone πάντα αφήνει ένα μεγάλο κενό στην τσέπη του αγοραστή, καθώς τα συγκεκριμένα κινητά αναμφισβήτητα ανήκουν στην κατηγορία των premium smartphones.

Ωστόσο μία περίπτωση ξεπερνάει κατά πολύ τα συνηθισμένα, καθώς το online site πώλησης eBay προσφέρει για αγορά ένα σπασμένο iPhone 4s έξι ετών, το οποίο λέγεται ότι είναι ένα από τα σούπερ περιορισμένα μοντέλα, που σχεδιάστηκαν για τον Steve Jobs, στο επιβλητικό ποσό των $ 149.999.

Ενώ το γυαλί τόσο στο μπροστινό όσο και το πίσω μέρος της συσκευής είναι εντελώς κατεστραμμένο, το smartphone εξακολουθεί να λειτουργεί αν και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Αν παρατηρήσετε την πίσω πλευρά του smartphone, ο σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στον Steve Jobs, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό λογότυπο, το οποίο λέει “Steve Jobs 1955 – 2011”. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι η συσκευή είναι “1 από τα μόλις 56 τηλέφωνα που κατασκευάστηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα Steve Jobs.”

Ο πωλητής προσθέτει: «Αυτό το αντικείμενο πωλείται όπως είναι, για ανταλλακτικά και επισκευή μόνο. Είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το τηλέφωνο είναι 1 από τα μόλις 56 τηλέφωνα που φτιάχτηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα Steve Jobs. Παρακαλώ δείτε το λογότυπο της Apple για να ελέγξετε την αυθεντικότητά του. Παρακαλείστε να κάνετε έρευνα πριν από την αγορά. Δεν υπάρχουν καλώδια ή άλλα εξαρτήματα που να περιλαμβάνονται με αυτό το αντικείμενο. Υπάρχουν ρωγμές στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Παρακαλώ δείτε τις εικόνες.»

Η περιορισμένη έκδοση είχε αρχικά σχεδιαστεί από έναν φοιτητή σχεδιασμού στο Χονγκ Κονγκ, τον  Jonathan Mak, λίγο μετά το θάνατο του Steve Jobs, ως ένας φόρος τιμής προς τον Jobs. Τα τηλέφωνα έγιναν ανάρπαστα, δεδομένου ότι κυκλοφόρησαν αμέσως μετά το θάνατο του Jobs.

Ο σχεδιασμός έγινε viral σε ελάχιστο χρόνο με εταιρείες να παράγουν χωρίς άδεια αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων θηκών για κινητά, αναμνηστικών και αφισών που έφεραν παρόμοιο σχέδιο. Ωστόσο, μια εταιρεία που ονομάζεται Goldgenie, η οποία κυκλοφόρησε στην πραγματικότητα τα iPhone 4s που τιμούν τη μνήμη του Steve Jobs, είχε κατασκευάσει μόλις 56 από αυτές τις συσκευές.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα πρωτότυπα της Goldgenie αποκαλύπτει ότι είχαν ένα χρυσό γυάλινο πίσω πάνελ, σε αντίθεση με το διαφανές που πωλείται στο eBay. Ως εκ τούτου, η γνησιότητα της συσκευής είναι αμφισβητήσιμη. Το σπασμένο iPhone 4s φέρει στο πίσω μέρος του την ημερομηνία 1955-2011 συν ένα κυρίαρχο “Steve Jobs” και φυσικά το γνωστό αναθεωρημένο λογότυπο. Δυστυχώς, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια “πολύ ακριβή απομίμηση.” Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το ραγισμένο iPhone είναι ένα από τα ψεύτικα κομμάτια που πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Προφανώς η Goldgenie είχε δώσει την περιορισμένη έκδοση του Steve Jobs στην ίδια την  Apple το 2012. Εκτός από το χρυσό, η Goldgenie δημιούργησε επίσης iPhones επιστρωμένα με πλατίνα και διαμάντια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS