ΑρχικήinetΡομπότ αστυνομικός μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα

Ρομπότ αστυνομικός μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα

Ρομπότ

Μπορεί να μην μοιάζει και πολύ με τον RoboCop, αλλά θα έρθει όταν ανιχνεύσει πρόβλημα! Τα νέα Ρομπότ αστυνομικοί της Κίνας, έχουν ήδη αρχίσει να περιπολούν στους δρόμους.

Το E-Patrol ρομπότ Sheriff, είναι σε θέση να παρακολουθεί και να ακολουθήσει δυνάμει εγκληματίες ή ύποπτα άτομα μέσω αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με την Economic Daily.

Εκτός όμως από την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο αξιωματικός – Ρομπότ είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και της θερμοκρασίας και σχεδιασμένος να είναι σε θέση να παρακολουθεί πιθανή εγκληματική δραστηριότητα, κινδύνους για τη ασφάλεια και πιθανές πυρκαγιές.

Το ύψους 1,6 μέτρων ρομπότ κινείται αυτόνομα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καμερών και βρίσκεται σήμερα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Zhengzhou East στη Henan, όπου είναι σε θέση να προσδιορίσει το προσωπικό του σταθμού από της επαγγελματικές τους κάρτες.

Το νέο αυτό ρομπότ ακολουθεί το ντεμπούτο ενός παρόμοιου ρομπότ τύπου Dalek που ονομάζεται Anbot ( “An”, που σημαίνει “ασφάλεια” στα κινέζικα), το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Shenzhen.

Δεν είναι σαφές ωστόσο σαφές κατά πόσον ο μεγαλύτερος και πιο εύχρηστο ξάδελφος του Anbot είναι οπλισμένο σαν το Anbot  – το Anbot έχει “ηλεκτρικά φορτισμένο όπλο ελέγχου ταραχών” (ή taser), σύμφωνα με το People’s Daily.

Το νέο E-Patrol Ρομπότ-αστυνομικός έχει ήδη καταφέρει να φέρει εις πέρας την πρώτη του αποστολή – εντόπισε μια μικρή φωτιά κατά την πρώτη ημέρα του στη δουλειά, σύμφωνα με την Economic Daily, η οποία δημοσίευσε ένα λογαριασμό από πρώτο χέρι των αστυνομικών που συνεργάστηκαν με τον RoboCop.

Ένας αξιωματικός έγραψε: “Ευτυχώς, οι λειτουργίες παρακολούθησης του αέρα και του ελέγχου της υγρασίας του ρομπότ μας βοήθησαν πολύ, αν όχι θα είχαμε ένα τεράστιο χάος στα χέρια μας.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS