Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Γιατί τα smartphones χρειάζονται ενεργοποιημένο το FM chip;

Σχεδόν όλα τα smartphones που πωλούνται σήμερα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone, έχουν ένα FM chip μέσα στα LTE modems τους. Ωστόσο, οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές τηλεφώνων κρατούν το chip απενεργοποιημένο, πιθανώς για οικονομικούς λόγους.

Ο Ajit Pai, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της FCC των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, θα ήθελε να δει περισσότερα τηλέφωνα να έχουν αυτούς τους FM δέκτες ενεργοποιημένους. FM chip

«Θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε τα chips για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μόνο», δήλωσε (PDF) στο North American Association’s Future of Radio and Audio Symposium αυτή την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι θα ήθελε οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές συσκευών να ενεργοποιήσουν τους FM δέκτες, είπε ότι δεν θα αναγκάσει κανένα να τους ενεργοποιήσει και ότι θα αφήσει την αγορά να το αποφασίσει.

Ο Pai υπογράμμισε ότι μόνο το 44% των smartphones να έχουν το FM chip ενεργοποιημένο στις ΗΠΑ και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό στον Καναδά, σε σύγκριση με ένα 80% του Μεξικό.

Αν η Apple ενεργοποιήσει το FM chip στο iPhone, θα ήταν πιθανό να ενισχύσει τις ενεργοποιήσεις του FM δραματικά στο σύνολό τους. Όπως αναφέρει το MacRumors, η μελέτη του Pai διαπίστωσε ότι το 94 τοις εκατό των τηλεφώνων που δεν έχουν ενεργοποιήσει τα FΜ chips είναι τα iPhones.

Ο Pai επεσήμανε πολλά οφέλη από την ενεργοποίηση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το FΜ chip η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μεγάλωνε και τα δεδομένα κινητής θα ήταν λιγότερα. Το chip θα επέτρεπε επίσης τη λήψη ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης, όταν το ασύρματο δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

Ορισμένοι πάροχοι, όπως η AT&T και η Sprint, αποφάσισαν πρόσφατα να ενεργοποιήσουν το FM chip σε συσκευές Android, και η κίνηση αυτή φαίνεται να είχε αντίκτυπο. Ο Pai ανέφερε ότι το μερίδιο των ενεργοποιημένων FM chip είχε αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό σε σύγκριση με τα chips που ήταν ενεργοποιημένα πριν από δύο χρόνια.

«Καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί θα έχουν ενεργοποιημένα FM chips στα smartphones τους, η ζήτηση των καταναλωτών θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *