ΑρχικήinetΟ ήχος εκκίνησης των Windows XP χρησιμοποιείται σε φούρνο μικροκυμάτων

Ο ήχος εκκίνησης των Windows XP χρησιμοποιείται σε φούρνο μικροκυμάτων

Ακόμα και αν τα Windows XP λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις και patches ασφαλείας από τον Απρίλιο του 2014, το λειτουργικό σύστημα που λανσαρίστηκε το 2001, εξακολουθεί να έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, και το υφιστάμενο 9 τοις εκατό της αγοράς δεν είναι τίποτα, αλλά η ζωντανή απόδειξη σε αυτή την περίπτωση.

windows

O Tim Gremalm του gremalm.se είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που ήθελαν να ακούν τον ήχο της μουσικής εκκίνησης των Windows XP κάθε φορά πριν φάει, αλλά με αυτό δεν εννοούμε να ανοίγει το XP computer του πριν από κάθε γεύμα.

Αυτό που έκανε ο Gremalm ήταν να αντικαταστήσει το ενοχλητικό buzzer του φούρνου μικροκυμάτων του με τον ήχο εκκίνησης του Windows XP για έναν λόγο που όλου συμφωνούμε: ο ήχος που κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων όταν έχει ζεσταθεί το φαγητό είναι ενοχλητικός, οπότε γιατί να μην τον αντικαταστήσει με κάτι πιο διασκεδαστικό?

Αν πιστεύεται ότι η αφαίρεση του buzzer και η επιλογή ενός διαφορετικού ήχου για τον φούρνο μικροκυμάτων είναι δύσκολο,  γελιέστε. Όπως ο Gremalm εξηγεί στο blog του είναι δυνατό με ένα Arduino Nano, το οποίο φροντίζει όλο το θέμα, επιτρέποντας την χρήση των ήχων από τρίτους.

Ο Gremalm παραδέχεται ότι πήρε τον ήχο εκκίνησης των Windows XP «σε έλλειψη μιας καλύτερης επιλογής», έτσι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ήχο με οτιδήποτε άλλο οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Ένας μικρός ενισχυτής και ένα ηχείο 0.5W θα κάνει τον ήχο να ακούγεται λίγο πιο δυνατά.

Το post στο blog περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί τον ήχο των Windows XP δεύτερο και ακολουθώντας τον οδηγό, άλλοι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, αν και είναι πολύ σαφές ότι ορισμένες δεξιότητες απαιτούνται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS