ΑρχικήinetΟι χρήστες Mac χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για νέες γνωριμίες

Οι χρήστες Mac χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για νέες γνωριμίες

Πως συνδέονται τα Social Media, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και οι χρήστες Mac; Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Kaspersky Lab εντόπισε τις ιδιαιτερότητες της ρομαντικής συμπεριφοράς στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως αποδεικνύεται, οι χρήστες που χρησιμοποιούν κυρίως Mac desktop για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ξεχωρίζουν για τις πιο πληθωρικές τους εκφράσεις αγάπης στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι σχέσεις ξεκινούν με μία γνωριμία. Εδώ, σύμφωνα με έρευνα, οι ιδιοκτήτες υπολογιστών Mac είναι οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες μεταξύ των χρηστών διαφόρων συσκευών: το 14% αυτών παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνει σχέση, ενώ το 11% χρησιμοποιεί αυτές τις ιστοσελίδες για να αναζητήσει σεξουαλικούς συντρόφους. mac

Αυτά τα ποσοστά είναι δύο φορές μεγαλύτερα από το μέσο όρο του συνόλου των ερωτηθέντων (8% και 5% αντίστοιχα). Επομένως δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι για να επιτύχουν τους στόχους τους, οι χρήστες υπολογιστών Mac είναι πιο πιθανό να αποκαλύψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσωπική τους κατάσταση (83% έναντι 63%) και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό (70% έναντι 44%).

Επίσης, οι χρήστες Mac είναι πιο πιθανό να μιλήσουν για τις ρομαντικές δραστηριότητές τους στα κοινωνικά δίκτυα, με το ένα τρίτο να (31%) δηλώνει ότι θα το έκανε με ευκολία. Ο μέσος όρος για την παράμετρο αυτή ήταν μόλις πάνω από 16%.

Πώς όμως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν τις προσωπικές ζωές εκείνων που έχουν ήδη ένα σύντροφο; Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι οι σχέσεις τους είχαν βελτιωθεί χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες Mac είναι οι πιο ευτυχισμένοι από αυτή την άποψη – μεταξύ τους το ποσοστό αυτό φτάνει το 68%. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες Mac προτιμούν να επικοινωνούν με τον σύντροφό τους μέσω κοινωνικών δικτύων: το 45% αυτών επιλέγει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τους αγαπημένους του, ενώ ο μέσος όρος για το σύνολο των ερωτηθέντων ήταν μόλις 36%.

«Δεν έχουμε καταφέρει να παρατηρήσουμε πώς οι εικονικές δραστηριότητες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με τους αγαπημένους μας. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια πραγματική ευλογία:. Μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε περισσότερο με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βρίσκονται δίπλα μας φυσικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που κρύβει αυτού του είδους η επικοινωνία: οι σχέσεις μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά ή ακόμη και να καταστραφούν από τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι μοιραζόμαστε με τους φίλους μας και πώς μπορεί να τους επηρεάσει», σχολίασε ο Andrey Mochola, Head of Consumer Business της Kaspersky Lab.

Για να αποφύγετε να «μολυνθείτε» με κάτι πιο επικίνδυνο από τον «πυρετό του έρωτα», οι ειδικοί της Kaspersky Lab συνιστούν να χρησιμοποιείτε πάντα αξιόπιστες λύσεις προστασίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS