ΑρχικήinetΕπιβεβαιώθηκαν τα αίτια των εκρήξεων του Note 7

Επιβεβαιώθηκαν τα αίτια των εκρήξεων του Note 7

Μήνες μετά την ανάκληση και την διακοπή του Galaxy Note 7, η Samsung ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας του περασμένου μήνα. Η κορεάτικη εταιρεία απέδωσε την έκρηξη της συσκευής σε δύο είδη δυσλειτουργιών της μπαταρίας.Note 7

Η κορεάτικη κυβέρνηση από την πλευρά της διεξήγαγε την δική της έρευνα και το δικό της πόρισμα επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από την Samsung. Οι εκρήξεις του Note 7 προκλήθηκαν από ελλαττωματικές μπαταρίες και η κορεάτικη κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της μπαταρίας αλλά και των κινητών συσκευών γενικότερα.

« Βρέθηκαν μπαταρίες που λόγω παραγόντων προκάλεσαν την έκρηξη αλλά δεν βρέθηκε κανένα άλλο ελάττωμα στην συσκευή» δήλωσε στην έκθεση του το Υπουργείο Βιομηχανίας.

Η έρευνα του κορεάτικου Οργανισμού Τεχνολογικών Προτύπων συμπεριλάμβανε 14 υπερθερμασμένα smartphones, 46 ανεπηρέαστα και 169 μπαταρίες που ανήκουν στην Samsung. «Η μπαταρία του  Galaxy Note 7 σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα διαθέτει υλικά ανόδου και στους δύο πόλους. Η υψηλή πρόσκρουση των δύο πόλων και η λανθασμένη προσήλωση στις μονωτικές ταινίες πολύ πιθανό να προκάλεσαν τις εκρήξεις.» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο. Στη έρευνα λήφθηκαν υπόψη και το κύκλωμα ελέγχου ισχύος, το κύκλωμα προστασίας της μπαταρίας, η εσωτερική πίεση, ο χώρος μεταξύ του συσσωρευτή καθώς και άλλα εξαρτήματα στο εσωτερικό του τηλεφώνου.

Το Υπουργείο της Κορέα μετά την έρευνα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναθεωρήσει τους νόμους για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της μπαταρίας. Η Samsung από την πλευρά της αποκάλυψε μια σειρά από 8 δοκιμαστικούς ελέγχους που θα διεξάγονται στα smartphones κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η κορεάτικη κυβέρνηση θα επιβάλλει νέα πρότυπα ασφαλείας με δοκιμές που περιλαμβάνουν υπερφόρτωση, μηχανικούς κραδασμούς και δονήσεις.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS