ΑρχικήsecurityΟι Anonymous επιτέθηκαν στο Dark Web λόγω...

Οι Anonymous επιτέθηκαν στο Dark Web λόγω…

Δύσκολο το Σαββατοκύριακο για το Dark Web καθώς μια ομάδα hackers που συνδέεται με τους Anonymous κατάφερε να εισβάλλει στους servers του Freedom Hosting II με στόχο την κατάκτηση 10.000 ιστοσελίδων.Anonymous

Οι επισκέπτες των sites που φιλοξενούνται στο Freedom Hosting II αντίκρισαν στις οθόνες τους το εξής μήνυμα:  “Hello, Freedom Hosting II, you have been hacked.”

Το Freedom Hosting II είναι μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας υπόγειων ιστοσελίδων που κατέχουν το 15-20% όλων των ιστοσελίδων στο Dark Web σύμφωνα με στατιστικές. Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι ιστοσελίδες είναι .onion  και μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση μέσω του Tor browser.

Οι hackers έκλεψαν τη βάση δεδομένων του Freedom Hosting II, παραμόρφωσαν τις φιλοξενούμενες ιστοσελίδες και ζήτησαν λύτρα για την επιστροφή των δεδομένων.

Ο λόγος επίθεσης των Anοnymous στην υπηρεσία φιλοξενίας είναι ότι έχουν μηδενική ανοχή στην παιδική πορνογραφία. «Επιπλέον, υπάρχουν και ψεύτικες ιστοσελίδες τις οποίες περιφανώς τρέχετε οι ίδιοι για να καλύψετε τα έξοδα φιλοξενίας σας» πρόσθεσαν χαρακτηριστικά.

Οι Anοnymous αναφέρουν ότι πάνω από τα μισά αρχεία που φιλοξενούνται στο Freedom Hosting σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία η οποία είναι προφανών παράνομη. Αποτελεί πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο για τα dark websites να φιλοξενούν χυδαίο περιεχόμενο κάτι που ο νόμος προσπαθεί να καταπολεμήσει.

Ο Anοnymous hacker δήλωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη του απόπειρα επίθεσης και επέλεξε τους διακομιστές αυτούς λόγω των τεράστιων ποσοστών πορνογραφίας που εντοπίστηκαν.

Η διαρροή δεδομένων περιέχει e-mails, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης. Επομένως, αν ακούσουμε στο μέλλον για συλλήψεις κατά των ατόμων που κλάπηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο δεδομένης της χρήσης που έκαναν στις ιστοσελίδες.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS