Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Οι Anonymous επιτέθηκαν στο Dark Web λόγω…

Δύσκολο το Σαββατοκύριακο για το Dark Web καθώς μια ομάδα hackers που συνδέεται με τους Anonymous κατάφερε να εισβάλλει στους servers του Freedom Hosting II με στόχο την κατάκτηση 10.000 ιστοσελίδων.Anonymous

Οι επισκέπτες των sites που φιλοξενούνται στο Freedom Hosting II αντίκρισαν στις οθόνες τους το εξής μήνυμα:  “Hello, Freedom Hosting II, you have been hacked.”

Το Freedom Hosting II είναι μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας υπόγειων ιστοσελίδων που κατέχουν το 15-20% όλων των ιστοσελίδων στο Dark Web σύμφωνα με στατιστικές. Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι ιστοσελίδες είναι .onion  και μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση μέσω του Tor browser.

Οι hackers έκλεψαν τη βάση δεδομένων του Freedom Hosting II, παραμόρφωσαν τις φιλοξενούμενες ιστοσελίδες και ζήτησαν λύτρα για την επιστροφή των δεδομένων.

Ο λόγος επίθεσης των Anοnymous στην υπηρεσία φιλοξενίας είναι ότι έχουν μηδενική ανοχή στην παιδική πορνογραφία. «Επιπλέον, υπάρχουν και ψεύτικες ιστοσελίδες τις οποίες περιφανώς τρέχετε οι ίδιοι για να καλύψετε τα έξοδα φιλοξενίας σας» πρόσθεσαν χαρακτηριστικά.

Οι Anοnymous αναφέρουν ότι πάνω από τα μισά αρχεία που φιλοξενούνται στο Freedom Hosting σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία η οποία είναι προφανών παράνομη. Αποτελεί πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο για τα dark websites να φιλοξενούν χυδαίο περιεχόμενο κάτι που ο νόμος προσπαθεί να καταπολεμήσει.

Ο Anοnymous hacker δήλωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη του απόπειρα επίθεσης και επέλεξε τους διακομιστές αυτούς λόγω των τεράστιων ποσοστών πορνογραφίας που εντοπίστηκαν.

Η διαρροή δεδομένων περιέχει e-mails, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης. Επομένως, αν ακούσουμε στο μέλλον για συλλήψεις κατά των ατόμων που κλάπηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο δεδομένης της χρήσης που έκαναν στις ιστοσελίδες.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *