ΑρχικήinetGoogle: Εκστρατεία κατά του αντι-μεταναστευτικού διατάγματος!

Google: Εκστρατεία κατά του αντι-μεταναστευτικού διατάγματος!

Η Google ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει χρήματα στους εργαζομένους και όσους πλήττουν από το αντι-μεταναστευτικό διάταγμα που υπεγράφη από τον Donald Trump πριν από λίγες ημέρες.Google

Η USA Today αναφέρει ότι τα 2 εκατομμύρια δολάρια που κατέθεσε ο κολοσσός  σε συνδυασμό με σχεδόν άλλα 2 από τις δωρεές των εργαζομένων θα μπορέσουν να φανούν μια ικανοποιητική βοήθεια. Επιπλέον, τα execs της εταιρείας πρόκειται να δωρίσουν επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό καθιστώντας την εκστρατεία αυτή την μεγαλύτερη που έχει δημιουργήσει ποτέ η GΟogle.

Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε τέσσερις οργανώσεις: Στην American Civil Liberties Union (ACLU),  στο Immigrant Legal Resource Center, στο International Rescue Committee and στην UNHCR.

Αν και η ίδια η Google δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πράξη αλληλεγγύης αυτή, επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από εκπρόσωπο της εταιρείας.

Πληροφοριακά, η ACLU ανακοίνωσε ότι έλαβε το περασμένο Σαββατοκύριακο περισσότερα χρήματα απ’ όσα λαμβάνει συνήθως μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μέσω διαδικτύου έγιναν δωρεές συνολικού ύψους 24.100.000 δολαρίων.

Πέρα από την GΟogle, η Lyft ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ACLU.

Η στάση αυτή της GΟogle δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι γνωστό ότι η εταιρεία είναι ενάντια τέτοιων πρακτικών. Στον αντίποδα, επιθυμεί μια πιο χαλαρή νομοθεσία σχετικά με την βίζα των μεταναστών έτσι ώστε να μπορεί πιο εύκολα να απασχολεί αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Ο κολοσσός δείχνει αρκετά προβληματισμένος με το νέο εκτελεστικό διάταγμα που επιβάλλει μπλοκ 90 ημερών κατά την είσοδο μουσουλμάνων (από 7 διαφορετικές χώρες) και προσφύγων από την Συρία στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ το ανώτατο όριο προσφύγων που επιτρέπεται να εισέλθουν φέτος στην χώρα είναι 50.000.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS