ΑρχικήinvestigationsHacked απο Άραβες το subtitles.gr!

Hacked απο Άραβες το subtitles.gr!

Άραβες hackers αλλοίωσαν την γνωστή ιστοσελίδα υποτίτλων subtitles.gr και τοποθέτησαν βιντεομήνυμα Αραβικού περιεχομένου!

Subtitles

Επίθεση απo μεμονωμένο επιτιθέμενο ή Group Αράβων Hackers πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ώρες στην ιστοσελίδα υποτίτλων subtitles.gr. Ο/οι hackers με το ψευδώνυμο General-c4 πραγματοποιήσαν αλλοίωση της ιστοσελίδας και ταυτόχρονη ανάρτηση μηνύματος.

Η ιστοσελίδα  είναι απο τις πλέον γνωστές ιστοσελίδες-πηγές εξωτερικής λήψης υποτίτλων για ταινίες και σειρές. Περιλαμβάνει καθημερινή ανανέωση στην βάση δεδομένων της, με συνεισφορά χρηστών-“μεταφραστών”. O κάθε  επισκέπτης της ιστοσελίδας μέσω ενός ιδιαίτερα εύκολου Interface, μπορεί να εντοπίσει Ελληνικούς υπότιτλους για σχεδόν κάθε ταινιά που κυκλοφορεί!

Επιπροσθέτως, χρησιμοποιείται ως εξωτερική πηγή υποτίτλων για ενα μεγάλο αριθμό εφαρμογών και software media centers όπως το Kodi αλλά και το OpenELEC.

Την στιγμή της επίθεσης η ιστοσελίδα εμφάνιζε το παρακάτω περιεχόμενο:

Subtitles hacked video

Ενώ το σχετικό βίντεο-Αραβικό μήνυμα είναι δημοσιευμένο στο Youtube και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=Ty-pawOtSsc

Ο/οι επιτιθέμενοι εκτός απο την ιστοσελίδα subtitles.gr, πραγματοποίησαν αλλοίωση στις συναφείς ιστοσελίδες, greek-subtitles.com και www.greeksubtitles.info, που πιθανόν αποτελούσαν aliases (mirror) της ιστοσελίδας subtitles.gr

Οι ιστοσελίδες εμφανίζονται μέχρι αυτή την στιγμή εκτός λειτουργίας και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης.

Δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από την ιστοσελίδα για την επίθεση και κυρίως για το αν επηρεάστηκαν τα αρχεία τα οποιά πραγματοποιούν λήψη οι χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι υπότιτλοι διανέμονται απο την ιστοσελίδα σε συμπιεσμένη μορφή αρχείων (srt σε ZIP συνήθως) υπάρχει αυξημένος κίνδυνος οι hackers (αναλόγως του γνωστικού τους επιπέδου) να τοποθετήσουν κακόβουλο λογισμικό malware που να διανεμηθεί εν αγνοία της ιστοσελίδας στούς επισκέπτες. Συνεπώς εκτιμούμε πως οι χρήστες που κατέβασαν τις τελευταίες ώρες/ημέρες υπότιτλους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας subtitles.gr

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews  για οτιδήποτε νεότερο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS