ΑρχικήUpdatesΗ Apple αφαίρεσε το Activation Lock από το iCloud

Η Apple αφαίρεσε το Activation Lock από το iCloud

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει το Activation Lock του iCloud που επέτρεπε στους χρήστες ελέγχουν από το IMEI ή από τα series number συσκευές με iOS. Από αυτή την εβδομάδα, το χαρακτηριστικό δεν θα υπάρχει πλέον, αφού η Apple αφαίρεσε κάθε ίχνος του από το site της.

Η αλλαγή μπορεί να έχει σαν στόχο να αποθαρρύνει τους πελάτες της εταιρείας να αγοράζουν μεταχειρισμένες συσκευές iOS από άλλους (ιδιώτες) και τρίτους πωλητές.Activation Lock

Ωστόσο, η απομάκρυνση του Activation Lock από το iCloud θα οδηγήσει πιθανότατα σε αύξηση της κλοπής των iPhones δεδομένου ότι οι δράστες μπορούν να πωλούν αυτές τις συσκευές πολύ πιο εύκολα.

Συνήθως, όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα συσκευές iOS από μεταπωλητή τρίτων ή άλλο πρόσωπο, μπορούσε να ελέγξει το ΙΜΕΙ της συσκευής και να δει αν είναι κλειδωμένο ή όχι, πριν από την αγορά. Η διαδικασία ήταν αρκετά εύκολη καθώς το Activation Lock του iCloud ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Μετά την αφαίρεσή του από την Apple, είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να ελέγξει την κατάσταση μιας συσκευής με iOS, και αδύνατο να κάνει έναν έλεγχο online.

Αρχίζοντας από τις 24 Γενάρη, η Apple συμβουλεύει τους πελάτες να ελέγχουν για το Activation Lock πριν από την αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής για να βεβαιωθούν ότι η συσκευή έχει διαγραφεί και δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με το λογαριασμό του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Πως; Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε την συσκευή και εμφανιστεί η οθόνη κλειδώματος αντί της Αρχικής οθόνης, τότε η συσκευή δεν έχει σβηστεί.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή να σβήσει τη συσκευή πλήρως από Ρυθμίσεις / Γενικά / Επαναφορά / Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

Αν έχετε αγοράσει κάποια συσκευή που είναι ακόμα συνδεδεμένη με το λογαριασμό του προηγούμενου ιδιοκτήτη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη και να του ζητήσετε να σβήσει τη συσκευή και να την αφαιρέσει το από το λογαριασμό του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS