ΑρχικήsecurityMicrosoft: θα συλλέγουμε λιγότερα δεδομένα τηλεμετρίας

Microsoft: θα συλλέγουμε λιγότερα δεδομένα τηλεμετρίας

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που υποτίθεται ότι θα ενισχύσουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της. Οι αλλαγές αφορούν απλουστευμένες ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10, καθώς και μείωση της ποσότητας των δεδομένων που συλλέγονται από τους πελάτες της εταιρείας.

Πρώτα απ ‘όλα, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο πάνελ προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να δουν και να διαχειρίζονται δεδομένα της ιδιωτικής τους ζωής, όπως το ιστορικό αναζήτησης, γεωγραφική θέση, και πληροφορίες που θα λαμβάνει η ψηφιακή βοηθός Cortana για να παρέχει μια πιο προσωπική εμπειρία.Microsoft

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το πάνελ, θα πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό που έχετε στη Μicrosoft από την διεύθυνση:

account.microsoft.com/privacy

To Redmond υπόσχεται ότι θα προσθέσει περισσότερες λειτουργίες και κατηγορίες με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά τις αλλαγές που έρχονται στα Windows 10, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα ρύθμιση για τους χρήστες που εγκαθιστούν το νέο λειτουργικό σύστημα. Η νέα επιλογή αντικαθιστά τις προηγούμενες Express ρυθμίσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των Windows 10 σύμφωνα με την εταιρεία.

Έτσι αυτοί που αναβαθμίζουν από Windows 7, Windows 8 ή πραγματοποιούν μια νέα καθαρή εγκατάσταση θα πρέπει να είναι σε θέση να δουν αυτό που περιγράφει η Μicrosoft σαν “απλές αλλά σημαντικές ρυθμίσεις”, ή “simple but important settings,” ενώ όσοι διαθέτουν ήδη τα Windows 10 θα κληθούν να ενημερώσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου με μια κοινοποίηση.

Αυτές οι νέες ρυθμίσεις θα έρθουν με το επερχόμενο Creators Update.

Οι ρυθμίσεις τηλεμετρίας στα Windows 10 θα απλοποιηθούν από τρία διαφορετικά επίπεδα σε δύο, δηλαδή στο Basic και στο Full. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον το επίπεδο Enhanced, και οι χρήστες που το χρησιμοποιούν θα πρέπει να αλλάξουν σε Basic ή Full μετά την εγκατάσταση του Creators Update.

Σύμφωνα με την Μicrosoft, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι το βασικό επίπεδο θα αποστέλλει πολύ λιγότερα δεδομένα τηλεμετρίας στους servers της εταιρείας.

“Αυτά θα συμπεριλαμβάνουν δεδομένα που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των Windows. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να κρατήσουμε τα Windows και τις εφαρμογές ασφαλή, up-to-date, και μπλα μπλα μπλα, αναφέρει η Microsoft στην ανακοίνωση των νέων λειτουργιών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS