ΑρχικήinetΤα Windows 10 αλλάζουν χρώμα οθόνης σφάλματος;

Τα Windows 10 αλλάζουν χρώμα οθόνης σφάλματος;

Είναι γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε κάτι που πολλοί χρήστες των Windows 10 δεν περίμεναν: Η green screen of death (GSOD) θεωρείται ότι θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή μπλε οθόνη σφάλματος του λογισμικού της Microsoft.Windows 10
Δημιούργημα ενός μηχανικού της εταιρείας η πράσινη οθόνη έγινε αντιληπτή από ελάχιστους χρήστες αλλά αποτελεί προάγγελο μιας αλλαγής που σκοπεύει να εισάγει η Microsoft στο λειτουργικό της σύστημα. Όπως αποκαλύφθηκε η πράσινη οθόνη δημιουργήθηκε για τους Insiders καθώς η εταιρεία ήθελε να είναι σε θέση να διακρίνει ευκολότερα τις δοκιμαστικές εκδόσεις από εκείνες της παραγωγής.
Η τελευταία λοιπόν Windows 10 preview build εισάγει επίσημα την πράσινη οθόνη καθώς σύμφωνα με δήλωση της Dona Sarkar, υπεύθυνη των Windows Insiders, σκοπός του νέου χρώματος είναι να διαφοροποιηθούν οι σταθεροί από τους δοκιμαστικούς χρήστες.
Σε μια προσπάθεια να διακρίνουμε πιο εύκολα τα Windows Insiders αποφασίσαμε να προσφέρουμε μια αναβάθμιση στην σελίδα ελέγχου σφαλμάτων μετατρέποντας την από μπλε σε πράσινη. Σαφώς, οι Windows 10 εκδόσεις θα συνεχίσουν να έχουν το κλασσικό μπλε χρώμα όπως επίσης και τελική έκδοση Windows 10 Creators Update” τόνισε η Dona Sarkar.
Αυτό λοιπόν που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι το Creators Update που μαίνεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο θα διατηρήσει την μπλε οθόνη σφάλματος εφόσον δεν ανήκει στις δοκιμαστικές εκδόσεις οπότε μην περιμένετε να την συναντήσετε στις οθόνες σας αν δεν ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Πληροφοριακά, η μπλε οθόνη χρονολογείται από το 1993 που έκανε το ντεμπούτο της στα Windows NT3.1 και η Microsoft δεν τα έχει αλλάξει από τότε. Επομένως, η αλλαγή σε πράσινη απόχρωση για τους Insiders αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία των Windows.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS