ΑρχικήinetGoogle Doodle για τον Sandford Fleming

Google Doodle για τον Sandford Fleming

Σήμερα η Google τιμάει με ένα Google Doodle τον Ser Sandford Fleming, (7 Ιανουαρίου 1827 – 22 Ιουλίου του 1915). Ο Sandford Fleming που έγινε Ser ήταν ένας Σκωτσέζος Καναδός μηχανικός και εφευρέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκωτία, μετανάστευσε ως στην αποικία του Καναδά σε ηλικία 18 ετών.

O Ser Sandford Fleming πρότεινε το διαχωρισμό της γης σε ζώνες πρότυπου χρόνου, σχεδίασε το πρώτο γραμματόσημο του Καναδά, άφησε ένα τεράστιο αριθμό τοπογραφικών μελετών και χαρτογραφήσεων, σχεδίασε σημαντικότατο μέρος των σιδηροδρομικών γραμμών της Intercolonial Railway και της Canadian Pacific Railway, και ήταν ιδρυτικό μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Καναδά και ιδρυτής του Βασιλικού Καναδικού Ινστιτούτου, επιστημονικού οργανισμού στο Toronto.Sandford Fleming

Η ιδέα για τον διαχωρισμό των χρονικών ζωνών του ήρθε το 1876 όταν έχασε ένα στην Ιρλανδία, επειδή το τυπωμένο πρόγραμμα έγραφε μ.μ. αντί π.μ.. Έτσι πρότεινε μια ενιαία 24ωρη μέτρηση του χρόνου, για ολόκληρο τον κόσμο, με αναφορά στο κέντρο της Γης, που δεν συνδέονταν με οποιαδήποτε μεσημβρινό της επιφάνειας της γης.

Σε συνάντηση του Royal Canadian Institute, στις 8 Φεβρουαρίου 1879, που συνδέεται με την αντι-μεσημβρινό του Greenwich (τώρα 180°), πρότεινε ότι να χρησιμοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο πρότυπες ζώνες ώρας οι οποίες όμως θα εξαρτώταν από την ενιαία παγκόσμια ώρα, που την οποία ονόμασε Κοσμικό Χρόνο.

Συνέχισε να προωθεί το σύστημα αυτό σε μεγάλα διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένου της Διεθνούς Διάσκεψης Μεσημβρινού του 1884. Αυτό το συνέδριο αποδέχθηκε μια διαφορετική εκδοχή της Παγκόσμιας Ώρας, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί τις ζώνες, δηλώνοντας ότι ήταν ένα τοπικό ζήτημα έξω από την αρμοδιότητά του. Παρ’ όλα αυτά, από το 1929, όλες τις σημαντικές χώρες στον κόσμο, είχαν δεχθεί ζώνες ώρας.

Με πληροφορίες από τη WikiPedia

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS