ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν το Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Hackers παραβίασαν το Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Τουρκικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη ένα διπλό χακάρισμα τις τελευταίες ημέρες αφού δύο ξεχωριστές ομάδες hackers κατάφεραν να παραβιάσουν την επίσημη ιστοσελίδα τους.

hackers

Πρώτον και κυριότερων, η κουρδική ομάδα Mezopotamia Hackers χάκαρε την ιστοσελίδα και δημοσιεύτηκε ένα μήνυμα δεξιά στην κεντρική σελίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό που φαίνεται να είναι η σφαγή του Roboski που έλαβε χώρα το 2011 και η οποία οδήγησε στο θάνατο 34 Κούρδων χωρικών μετά από μια αεροπορική επιδρομή που ξεκίνησε από την Τουρκία.

Ενώ το κίνητρο τους ήταν αρκετά σαφές, δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι Mezopotamia Hackers έκλεψαν οποιαδήποτε πληροφορία ή απλά το μόνο που έκαναν ήταν να δημοσιεύσουν αυτό το μήνυμα στην αρχική σελίδα.

Σε ένα ξεχωριστό χακάρισμα, ο Kapustkiy, ο οποίος είναι γνωστός ότι έχει καταφέρει πολλές παραβιάσεις εμπορικών επιμελητηρίων, κατάφερε να θέσει σε κίνδυνο την περιοχή, αυτή τη φορά με μια επίθεση που του επέτρεψε να έχει πρόσβαση σε πλήρη ονόματα, emails, τηλέφωνα και διευθύνσεις πολλών ατόμων.

Ο Kapustkiy δήλωσε εμπιστευτικά ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές του site, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση, οπότε αποφάσισε να διαρρεύσει μόνο ένα μέρος από τα στοιχεία για να αποδείξει ότι όντως είχε πρόσβαση στη βάση των δεδομένων αυτών.

Κατά την στιγμή της σύνταξης του παρόντος άρθρου, η ιστοσελίδα φαίνεται να είναι χακαρισμένη και το μήνυμα που δημοσιεύτηκε από τους  Mezopotamia Hackers είναι ακόμα εκεί και υπάρχει μια καλή πιθανότητα η ευπάθεια που δημιούργησε ο Kapustkiy να μην έχει διορθωθεί ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες πολλών εκατοντάδων χρηστών εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS