ΑρχικήsecurityΈτοιμοι για το Χριστουγεννιάτικο DDoS σε PSN και Xbox Live;

Έτοιμοι για το Χριστουγεννιάτικο DDoS σε PSN και Xbox Live;

H hacking ομάδα R.I.U. Star Patrol, ανέλαβε την ευθύνη για το DDoS που προκάλεσε το downtime του Tumblr νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η επίθεση κράτησε περίπου δύο ώρες.

Όπως φαίνεται οι hackers σχεδιάζουν μια νέα επίθεση DDoS μεγάλης κλίμακας που είναι πιθανό να επηρεάσει πολύ περισσότερους χρήστες.

Οι R.I.U. Star Patrol ανακοίνωσαν σε μια συνέντευξη που ανέβηκε στο YouTube ότι εξετάζουν να ρίξουν τα δίκτυα του PSN και του Xbox Live την ημέρα των Χριστουγέννων με τη χρήση συντονισμένων επιθέσεων DDoS παρόμοιες με εκείνες που πραγματοποίησαν εναντίον του Tumblr.DDoS

Οι DDoS επιθέσεις στα δίκτυα PSN και Xbox Live έχουν γίνει πια μόδα τα Χριστούγεννα, και η Sony αλλά και η Microsoft είχαν υποσχεθεί να ενισχύσουν τα συστήματα προστασίας τους για να μπορούν μπλοκάρουν αυτές τις επιθέσεις.

Όμως μέχρι σήμερα, παρά την προστασία οι χρήστες των δικτύων δεν απέφυγαν σύντομες διακοπές στο παιχνίδι τους.
Είναι αυτονόητο ότι οι εταιρείες προετοιμάζονται για μια ακόμη φορά και μένει να δούμε πως θα μπορέσουν ή αν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις DDoS τα φετινά Χριστούγεννα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί οι συγκεκριμένοι hackers θέλουν να ρίξουν τα δίκτυα των gamers σε όλο τον κόσμο, η απάντησή τους είναι πολύ απλή.

“Το κάνουμε γιατί μπορούμε. Δεν πληρωνόμαστε για αυτό που κάνουμε” ανέφεραν. Για την επίθεση που έριξε το Tumblr, οι hackers ανέφεραν ότι το έκαναν “για πλάκα.”

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο πολυσύχναστες μέρες για δίκτυα παιχνιδιών, ειδικά για κονσόλες, όπως το PlayStation και το Xbox.

Μένει να δούμε πρώτα αν πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις DDoS όπως υποσχέθηκαν οι hackers, και μετά αν όντως η Sony και η Microsoft ενίσχυσαν τα δίκτυά τους.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS