ΑρχικήsecurityCyber επίθεση έριξε το TalkTalk και τα router των Ταχυδρομείων

Cyber επίθεση έριξε το TalkTalk και τα router των Ταχυδρομείων

Χιλιάδες πελάτες του TalkTalk και των Ταχυδρομείων επλήγησαν από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο στην Αγγλία, όταν η πρόσβαση του διαδικτύου χτυπήθηκε από την στόχευση ορισμένων τύπων router.

hacker-router

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε το ίδιο κακόβουλο λογισμικό, “Mirai worm” το οποίο έριξε μερικές από τις πιο δημοφιλείς offline ιστοσελίδες του κόσμου τον Οκτώβριο και αυτή τη φορά άρχισε στις 27 Νοεμβρίου να επηρεάζει περίπου 100,000 πελάτες της.

Το TalkTalk επιβεβαίωσε την επίθεση, ωστόσο δεν δήλωσε πόσοι ευρυζωνικοί συνδρομητές χτυπήθηκαν αλλά επιβεβαίωσε ότι μια μειοψηφία χρηστών “χτυπήθηκε” την Πέμπτη (1 Δεκεμβρίου). Και οι δύο εταιρείες εργάζονται για την επίλυση του θέματος.

Το hack είχε προκαλέσει πρόσφατα σημαντικές διαταραχές στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και τα δίκτυα τηλεφώνου μέσω της Γερμανικής Deutsche Telekom, αφήνοντας 900,000 πελάτες να επηρεαστούν.

Αυτός ο τρόπος hacking λειτουργεί εκμεταλεύοντας μια αδυναμία στα router του πελάτη με κακόβουλους ιούς για να είναι σε θέση να περάσει από μη προστατευμένες διόδους. Περιλαμβάνει τη χρήση μιας τροποποιημένης μορφής του Mirai worm- ενός είδους κακόβουλου προγράμματος που εξαπλώνεται μέσω πειρατικών υπολογιστών, η οποία προκαλεί βλάβη σε εξοπλισμό που τροφοδοτείται από λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux.

Ορισμένα μοντέλα router είναι ευάλωτα στην τελευταία κυβερνο-επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του Zyxel AMG1302, το οποίο χρησιμοποιείται από το Ταχυδρομείο.

Εξαιτίας της επίθεσης, τα router δεν ήταν σε θέση να παρέχουν συνδέσεις στους πελάτες τους. Οι πελάτες και του TalkTalk και του Ταχυδρομείου παραπονέθηκαν ότι οι εταιρείες είχαν κάνει ελάχιστα για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα.

Αν και τα προσωπικά δεδομένα δεν διακυβεύονται σε αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες επηρεάζουν την υποδομή των websites και τους computer servers, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να επανεκκινήσουν το router τους. Από εκεί οι χρήστες θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης για την συσκευή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS