ΑρχικήsecurityΈνας έφηβος παραδέχεται ότι χάκαρε το TalkTalk!

Ένας έφηβος παραδέχεται ότι χάκαρε το TalkTalk!

Ένας έφηβος αποδέχεται τις κατηγορίες για επτά περιπτώσεις hacking, δύο από τις οποίες ανήκουν στην υπόθεση της παραβίασης δεδομένων του TalkTalk τον Οκτώβριο του 2015.

talktalk

Για νομικούς λόγους το όνομα του έφηβου δεν δημοσιοποιήθηκε ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του και στις επτά παραβάσεις στο Norwich Δικαστήριο ανηλίκων. Είχε ως στόχο τις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων Cambridge και Manchester, πριν από την χρήση του λογισμικού εργαλείου hacking για να εντοπίζονται τα τρωτά σημεία του TalkTalk.

Δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της υποκλοπής στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα το TalkTalk να χάσει 60 εκατομμύρια δολάρια που επηρεάζουν 157.000 πελάτες, με τα στοιχεία τους να έχουν κλαπεί, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τραπεζικών λογαριασμών, το είδος των κωδικών και τις ημερομηνίες γέννησης τους. Και το χειρότερο ήταν ότι ο διευθύνων σύμβουλος επέπεσε σε εκβιασμό μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στις 13 Δεκεμβρίου δικάζεται και για τις υποθέσεις των βιβλιοθηκών των Πανεπιστημίων του Manchester και του Cambridge, και άλλες πολλές. Σύμφωνα με το Sky News, είπε στο δικαστήριο: «Δεν σκεφτόμουν πραγματικά τις συνέπειες εκείνη την στιγμή, απλά έκανα επίδειξη στους φίλους μου».

Ο Chris Brown, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του έφηβου, είπε στο δικαστήριο ότι τα τρωτά σημεία του site της εταιρείας συζητιόντουσαν πριν από αυτό και δεν ήταν αποκλειστικά λάθος του κατηγορούμενου- «ότι συνέβη στο TalkTalk έγκειται αποκλειστικά στους ίδιους».

«Η ευπάθεια εντοπίστηκε μετά τον έφηβο από κάποιον άλλο ο οποίος βρήκε έναν άλλο τρόπο hacking της επιχείρησης» είπε ο Brown. «Κατασχέθηκε η βάση δεδομένων των πελατών της, οι πελάτες απειλήθηκαν με αιτήματα για χρήματα για να μην πουληθούν τα στοιχεία τους στο “σκοτεινό” διαδίκτυο, και η εταιρεία κλήθηκε να πληρώσει λύτρα για να το αποτρέψει».

«Αυτό δεν είναι ο έφηβος, αυτό είναι δημιουργία κάποιου άλλου που ενεργεί εντελώς διαφορετικά από αυτόν. Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε την ευπάθεια στην TalkTalk ήμερες αργότερα για να απαιτήσει πράγματα και να στείλει email στον διευθύνων σύμβουλο της TalkTalk με παρόμοιες προσπάθειες εκβιασμού».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS