ΑρχικήinetΗ υπηρεσία αναγνώρισης εικόνας από την Amazon είναι εδώ!

Η υπηρεσία αναγνώρισης εικόνας από την Amazon είναι εδώ!

Όλοι μας έχουν απολαύσει και διασκεδάσει με  τις υπηρεσίες αναγνώρισης εικόνας και προσώπου της Google και της Microsoft. Τώρα ένας τρίτος κολοσσός, η Amazon, αποφασίσει να εισέλθει δυναμικά στο παιχνίδι δημιουργώντας την δική της εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου. Το επονομαζόμενο Amazon Rekognition στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών ανοιχτής μάθησης για τους προγραμματιστές.amazon_rekognition_faces

Ενώ το εργαλείο Amazοn Rekognition δεν είναι δημόσιο όπως τα αντίστοιχα drawing game της Google και age-guessing bot της Microsoft, φαίνεται να επιτελεί ακριβώς την ίδια δουλειά. Συγκεκριμένα, βλέπει φωτογραφίες και αναγνωρίζει τα πρόσωπα των απεικονιζόμενων, προσδιορίζει τα συναισθήματα τους και προσθέτει ετικέτες στα αντικείμενα. Παραδείγματος χάρη, στη φωτογραφία ενός σκύλου το AI προσθέτει τις ακόλουθες ετικέτες: “ζώο”, “κατοικίδιο’’, “σκύλος”.

Η νέα εφαρμογή της Amazοn θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες AWS. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου ως ένα μέτρο ασφάλειας για τις εφαρμογές τους, για να ταξινομούν τις μεγάλες συλλογές φωτογραφιών τους με τις αντίστοιχες ετικέτες και να κατασκευάζουν έξυπνες πινακίδες καταγραφής δημογραφικών δεδομένων για τους θεατές τους.

Το Amazοn Rekognition προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες περιοχές (Βόρεια Βιρτζίνια, Όρεγκον και Ιρλανδία) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή και στην χώρα μας.

Η Amazοn έχει κυκλοφορήσει παράλληλα με το Amazοn Rekognition και κάποιες άλλες μηχανές μάθησης AIs όπως το Amazon Polly που μετατρέπει το κείμενο σε ομιλία και το Amazon Lex για την κατασκευή ομιλητικών chatbots.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η σημερινή ανακοίνωση της Amazon έρχεται δύο εβδομάδες μετά την προώθηση του AI στις υπηρεσίες cloud από την Google. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να ανιχνεύσει το συναίσθημα σε πολλές γλώσσες και ένα Jobs API που βοηθάει τις εταιρείες να ταιριάξουν τις κενές θέσεις εργασίας με πιθανές προσλήψεις.

Amazon

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS