Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Δείτε στο Google Earth Timelapse πως αλλάζει η περιοχή σας

Το 2013 η Google συνεργάστηκε με την US Geological Survey (USGS) και την NASA για να μαζέψει μια σειρά από δορυφορικές εικόνες από το 1984 έως το 2012, οι οποίες θα αποτελούσαν τη βάση του Google Earth Timelapse.

google-earth timelapse

Μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας, η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα update του Google Earth Timelapse, χαρίζοντας μας μια πιο καλύτερη προβολή της μεταβολής της Γης.

Για την πραγματοποίηση του update αυτού η Google συνεργάστηκε με το Landsat Global Archive Consolidation Program και το TIME για να επεκτείνει τα έτη προβολής από το 1984 έως το 2016 καθώς να κάνει ένα καλύτερο κοσκίνισμα μέσα από 5.000.000 δορυφορικές εικόνες για να επιλέξει τις καλύτερες. Επίσης η Google φρόντισε οι 33 εικόνες (μία ανά έτος) να μην εμποδίζονται από σύννεφα.

Όταν θα επισκεφτείτε το Google Earth Timelapse μπορείτε να ζουμάρετε στην περιοχή της Γης που σας ενδιαφέρει ή να επιλέξετε μια τοποθεσία από τη λίστα που βρίσκεται κάτω από το χρονοδιάγραμμα ή ακόμα να κάνετε αναζήτηση στο πεδίο «Search for Places».

Μόλις βρείτε την περιοχή σας, κάντε κλικ στο κουμπί play για να ξεκινήσει το timelapse. Η ταχύτητα μπορεί να αλλάξει από γρήγορη σε μεσαία και σε αργή εναλλαγή, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Θα είστε σε θέση να δείτε μέσα σε δευτερόλεπτα τη πόλη σας να μεγαλώνει, κεντρικούς συγκοινωνιακούς οδοί να κατασκευάζονται (όπως η Αττική οδός, Η Αθηνών Κορίνθου, ή Εγναντία κλπ), τα δύο κεντρικά λιμάνια της Ελλάδος να αλλάζουν καθώς και ένα σωρό άλλες τοπικές αλλαγές που έγιναν από 1984 έως σήμερα.

Και αν ενδιαφερθείτε για λίγο πιο πέρα από την περιοχή σας τότε μπορείτε να ανακαλύψετε τις αλλαγές στον βόρειο και νότιο πόλο και να αντιληφθείτε τι είναι αυτό το «υπερθέρμανση του πλανήτη» που όλοι μιλάνε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *