15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Ήρθε το τέλος για το Net Neutrality;

Net Neutrality; ναι καλά… Αν το τέλος της χρηματοδότησης για μελέτες που αφορούν την κλιματική αλλαγή δεν λέει κάτι σε αυτούς που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ίσως ο εκλεγμένος Πρόεδρος Trump μπορεί να τους δώσει ένα πολύ καλό λόγο να ανησυχούν.

Δεν είναι μυστικό Trump δεν είναι φίλος της ουδετερότητας του διαδικτύου (net neutrality). Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donalt Trump, με μια ανακοίνωση μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, περιέγραψε τις δράσεις που θα αναλάβει τις πρώτες 100 ημέρες στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP).
Net Neutrality

Πρόκειται για μια φιλόδοξη και αμφιλεγόμενη συμφωνία διεθνούς εμπορίου, την οποία επιθυμούν 12 χώρες, που μαζί καλύπτουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.

Όσον αφορά τώρα το net neutrality. Σήμερα ο Πρόεδρος φέρεται να γκρέμισε κάθε ελπίδα για ουδετερότητα του διαδικτύου ανακοινώνοντας τον διορισμό δύο προσώπων που έχουν δηλώσει εδώ και καιρό αντίπαλοι του net neutrality, και της FCC: τον Jeffrey Eisenbach και τον Mark Jamison.

Ο Eisenbach είναι ένας πρώην υπάλληλος της FTC που έχει πάρει μέρος σε πολλά think tanks που αντιτίθενται ηχηρά στις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες της FCC για την ουδετερότητα του διαδικτύου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που προσπάθησε να μας πείσει μια φορά ότι η παράδοση των ISPs θα οδηγήσει σε περισσότερες καινοτομίες.

Ο Jamison είναι ένας πρώην λομπίστας και νυν σύμβουλος της Sprint. Ο κ. Jamison είχε αναφέρει:

[μιλάει για το net neutrality και αναφέρει ότι είναι] μια αυξανόμενη σωρεία ρυθμίσεων που συχνά λειτουργούν εις βάρος των επιχειρηματιών και των καταναλωτών.

Και οι δύο είναι σήμερα επιστήμονες στο American Enterprise Institute, μία μη-κομματική δεξαμενή σκέψης. Και οι δύο είναι επίσης σύμβουλοι και, ορισμένοι υποστηρίζουν, ότι είναι λομπίστες, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις ομιλίες του Trump που ανέφεραν ότι θα εξαφανίσει τους λομπίστες και τους συμβούλους ειδικών συμφερόντων από την Washington.

Μια γρήγορη ματιά στην πρώτη ομάδα που θέλει δίπλα του ο Trump δείχνει ότι αυτοί που ήθελε να ξεφορτωθεί συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, φαίνεται ότι η ουδετερότητα του διαδικτύου είναι στις τελευταίες μέρες της.

Σήμερα έχουμε ένα Ρεπουμπλικανικό συνέδριο που ήθελε απεγνωσμένα να χτυπήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ουδετερότητα του διαδικτύου που εξέδωσε η FCC πέρυσι – και που θα το είχαν κάνει αν δεν φοβόταν ένα βέτο από τον Obama.

Έχουμε ένα εκλεγέντα πρόεδρο που είναι ανοιχτά εχθρικός προς όλη την ιδέα.

Προσθέστε και τους δύο μπράβους που απέκτησε η πρώτη ομάδα του προέδρου και θα δείτε πόσο αληθινή είναι η προοπτική ενός διαδικτύου που εξουσιάζουν ανοιχτά πια οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *