Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
infosec

You have been hacked! Πως να ανακτήσετε τον παραβιασμένο λογαριασμό σας

Η ιδέα του να σας παραβιάσουν τον λογαριασμό είναι αρκετά αγχωτική και τρομακτική. Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τι...
Read More
Latest Posts

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της τοπικής πολιτικής ομάδας στα Windows

Η Τοπική Πολιτική Ομάδας είναι ένα ειδικό εργαλείο που έρχεται με ορισμένες εκδόσεις των Windows 10 και παρέχει μια γραφική διεπαφή χρήστη για διάφορα tweaks (πολιτικές) που διατίθενται στο λειτουργικό σύστημα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις πολιτικές στην αρχική τους κατάσταση στα Windows 10.

gpedit windows

Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί ακόμα την κονσόλα επεξεργασίας της Τοπικής Πολιτικής Ομάδας μπορούν να το κάνουν πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και πληκτρολογώντας στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί την φράση gpedit.msc και πατώντας το πλήκτρο ΟΚ.

Ενημερωτικά η Home έκδοση των Windows 10 δεν περιέχει αυτό το χρήσιμο εργαλείο. Είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 Pro, Enterprise, και Education.

Ο λόγος για να προβείτε στην επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων της Τοπικής Πολιτικής Ομάδος μπορεί να διαφέρει από χρήστη σε χρήστη αλλά ο σύνηθες είναι ότι πειράξατε μία ρύθμιση η οποία έχει μπερδέψει την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας και δεν θυμόσαστε ποια ήταν. Αν μάλιστα έχετε πειράξει πολλές ρυθμίσεις το να τις επαναφέρετε μία μία στην αρχική τους κατάσταση είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία. Υπάρχει ένας τρόπος για να τις επαναφέρετε όλες γρήγορα και απλά. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το κάνετε:

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + X και στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε το «Γραμμή εντολών (Διαχειριστής)»
2. Αν ερωτηθείτε αν θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγές στην συσκευή σας, πείτε του Ναι.
3. Στο παράθυρο γραμμής εντολών πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

rd /s /q "%windir%\System32\GroupPolicyUsers"

Αν ανησυχείτε για την εντολή «rs», ναι, δίκιο έχετε, αυτή θα διαγράψει όλες τις πολιτικές του χρήστη. Μην φοβηθείτε, πατήστε το Enter και προχωρήστε στη επομένη.
4. Τώρα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

rd /s /q "%windir%\System32\GroupPolicy"

και σωστά το καταλάβατε, πατήστε το Enter και θα διαγράψετε και τις πολιτικές που αναφέρονται στη διαμόρφωση του υπολογιστή και της τοπικής ομάδας. Κάντε το, μην φοβηθείτε.

5. Τώρα απλά ενημερώστε τα Windows 10 να κατεβάσουν εκ νέου τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας. Αυτό μπορεί να γίνει με την ακόλουθη εντολή:

gpupdate / force

Δείτε την παρακάτω εικόνα με όλες τις εντολές:

reset-group-policy-cmd

5. Κάντε επανεκκίνηση των Windows 10 και είστε έτοιμοι.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *