ΑρχικήsecurityTop.Host : Θέμα ασφαλείας Joomla προκαλεί δυσλειτουργίες

Top.Host : Θέμα ασφαλείας Joomla προκαλεί δυσλειτουργίες

Η πρόσφατη αδυναμία στο CMS Joomla  οδήγησε την εταιρεία Top.Host να απενεργοποιήσει το περιβάλλον διαχειριστή!

joomla-sql-injection_29102015183418

Όπως μας ενημέρωσε ο φίλος/αναγνώστης Φώτης, διαχειριστής της ιστοσελίδας RetroComputers.gr, παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες στην γνωστή Ελληνική εταιρεία Top.Host.

Συγκεκριμένα η αδυναμία  στο γνωστο CMS Joomla που δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε εταιρείες hosting στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί τους αναγκάστηκαν για λόγους ασφαλείας να μπλοκάρουν την http πρόσβαση στο administrator περιβάλλον των ιστοσελίδων. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση [εδώ]:

Top.Host

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Joomla CMS είναι απο τα πλέον διαδεδομένα στην Ελλάδα κυρίως για ιστοσελίδες παρουσίασης εταιρειών ή e-shops. Συνεπώς μεγάλος αριθμός παραμένει unpatched και με αυτοματοποιημένα εργαλεία μπορούν να εντοπιστούν ιστοσελίδες και να στοχοποιηθούν ή αλλοιωθούν.

hacking-top

Από την πλευρά της Top.Host είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι πραγματοποίησε ενημέρωση στους πελάτες της, σχετικά με το ζήτημα ασφάλειας στο Joomla CMS, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τετοια ζητήματα. Από την άλλη όμως, εκτιμούμε ότι πρέπει να προβεί σε μαζική αναβάθμιση της έκδοσης όλων των Unpatched Joomla στους εξυπηρετητές της, ώστε ακόμα και οι πελάτες που δεν διαθέτουν την σχετική γνώση να είναι προστατευμένοι. Επειδή κάποια modules μπορεί να μην δουλεύουν μετά το Update, σίγουρα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί απο τους τεχνικούς case by case.

Γενικότερα το επίπεδο των managed service hosting στην Ελλάδα φαίνεται ότι υστερεί σημαντικά έναντι των αντίστοιχων του εξωτερικού. Ίσως είναι το μοντέλο λειτουργίας που θα πρέπει να εστιάσουν οι εταιρείες hosting και οι σχετικοί πάροχοι στο εγγύς μέλλον, ώστε να παρέχουν στους Έλληνες πελάτες τους υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, υψηλής ασφάλειας σε συνδυασμό με ένα εύλογο χαμηλό κόστος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS