ΑρχικήinetCoding Lovers | Μήπως κρύβετε έναν προγραμματιστή μέσα σας; #1

Coding Lovers | Μήπως κρύβετε έναν προγραμματιστή μέσα σας; #1

Ποια είναι τα σημάδια που θα πρέπει να αναζητήσετε, προτού λάβετε την απόφαση να ενταχθείτε στον χώρο του coding και του προγραμματισμού;

coding - coding lovers

Εκτός από την αγάπη για το web development, υπάρχουν μερικά ακόμη σημάδια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικούς λόγους για την εκμάθηση προγραμματισμού. Το πάθος για την επίλυση προβλημάτων, η θέληση να δημιουργήσετε κάτι νέο ή το να έχετε καλύτερο έλεγχο πάνω στην εργασία σας και τη ζωή σας είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

1. Αγαπάτε την επίλυση προβλημάτων και τον πειραματισμό

Στη ουσία του ο προγραμματισμός αφορά στην επίλυση προβλημάτων με διαδικασιακό τρόπο. Έτσι, αν δεν έχετε κουραστεί να λύνετε παζλ και αγαπάτε τις νέες προκλήσεις, ο προγραμματισμός θα μπορούσε να είναι το τέλειο φάρμακο για την λογική και τον εγκέφαλό σας.  Πολλοί άνθρωποι βλέπουν επίσης τον προγραμματισμό ως μια δημιουργική τέχνη και παρομοιάζουν τις γλώσσες προγραμματισμού, τις βιβλιοθήκες κλπ ως ένα μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι, εάν αισθάνεστε γεμάτοι από δημιουργική ενέργεια για την επίλυση προβλημάτων και αναζητάτε μέσα για να τη διοχετεύσετε, ο προγραμματισμός μπορεί να είναι το επόμενο χόμπι σας.

2. Θέλετε να έχετε ελευθερία

Ένα από τα βασικά προνόμια της εργασίας ως προγραμματιστής είναι ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από το συνηθισμένο ωράριο εργασίας (09.00-17.00) και να εργαστείτε με τους δικούς σας όρους. Έτσι, δεν χρειάζεται να είστε σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος, κάθε μέρα, και σε κάποια συγκεκριμένη ώρα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν deadlines, μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο του calendar σας.

3. Θέλετε να ενταχθείτε στον κόσμο του freelance

Ναι, μπορείτε να φορέσετε πιτζάμες και να ολοκληρώσετε το project σας. O προγραμματισμός το καθιστά αυτό δυνατό. Καθώς η ζήτηση για web και app developers είναι σε άνοδο, ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εύρεσης εργασίας. Υπάρχουν πληθώρα online ιστότοπων για να σας βοηθήσουν και να σας μυήσουν στον κόσμο των freelancers προγραμματιστών.

4. Θέλετε να εργαστείτε από το σπίτι

Εκτός από το freelancing, πολλές εταιρείες τεχνολογίας σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εργαστείτε από το χώρο σας. Για ακόμη μια φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κάποιες προφανείς προθεσμίες και deadlines. Ωστόσο, θα έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι και τον προσωπικό σας υπολογιστή. Αυτό προϋποθέτει φυσικά να είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη του συστήματός σας.

5. Σας ενθουσιάζουν οι ιστοσελίδες και είστε παθιασμένοι με την επιθεώρηση στοιχείων

Εάν αγαπάτε να εξερευνάτε διάφορες ιστοσελίδες, να επιθεωρείτε και να ψαχουλεύετε τον πηγαίο τους κώδικα, και γενικότερα να πειραματίζεστε με την επιθεώρηση στοιχείων, τότε ο προγραμματισμός μπορεί εύκολα να γίνει μια αυτοκαθοδηγούμενη διαδικασία για εσάς.

{…Το be Continued}

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS