ΑρχικήsecurityΗ Τουρκία μπλοκάρει το σύννεφο μετά το hack των Redhack

Η Τουρκία μπλοκάρει το σύννεφο μετά το hack των Redhack

Τι έγινε μετά το hack των Redhack: Σύμφωνα με πληροφορίες από blog της χώρας, η Τουρκία απέκλεισε υπηρεσίες αποθήκευσης σύννεφο όπως το Google Drive, Dropbox και ΟneDrive της Microsoft, καθώς και την υπηρεσία φιλοξενίας κώδικα GitHub το Σάββατο.

Η κυβέρνηση με αυτή τη κίνησή της, πιστεύεται ότι προσπαθεί να καταστείλει την διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν στον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak, ο οποίος είναι ο γαμπρός του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.

turkish-flag-johnlegendre Redhack
John Legendre

Η κίνηση αποκλεισμού των υπηρεσιών όπως αναφέρεται από την ομάδα παρακολούθησης λογοκρισίας (censorship monitoring group) Turkey Blocks, είναι πιθανά ένα μέσο για να σταματήσουν τη φιλοξενία των e-mail που διέρρευσαν στις εν λόγω υπηρεσίες.

Η διαρροή αφορά μηνύματα 17GB, (57.623 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που χρονολογούνται από τον Απρίλιο του 2000 έως το τέλος του τρέχοντος Σεπτεμβρίου και κυκλοφόρησαν από hacking ομάδα Redhack. Ένα δικαστήριο της Άγκυρας που ερευνά την ομάδα τόνισε την αυθεντικότητα της διαρροής.

Σύμφωνα με την The Daily Dot, η αλληλογραφία δείχνει πώς ο Tayyip Erdogan χρησιμοποιεί τη θέση του για να επηρεάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ζητώντας τη δημοσίευση επιλεγμένων πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Το Turkey Blocks εν τω μεταξύ αναφέρει ότι το Google Drive άρχισε να λειτουργεί ξανά από την Κυριακή.

Η χώρα έχει μια μακρά ιστορία αποκλεισμού των υπηρεσιών διαδικτύου, και πάντα με στόχο να ελέγξει τις πληροφορίες που λαμβάνουν οι πολίτες της. Έτσι έχει μπλοκάρει το WikiLeaks τον Ιούλιο, το Twitter και το Facebook τον Μάρτιο όταν εξερράγη μια βόμβα σε ένα αυτοκίνητο στην Άγκυρα. Φυσικά να μην ξεχάσουμε και το μπλοκ στο YouTube επίσης μέσα στο 2016.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS