ΑρχικήinetCryptoDrop Το πρώτο αποτελεσματικό anti-ransomware είναι γεγονός

CryptoDrop Το πρώτο αποτελεσματικό anti-ransomware είναι γεγονός

CryptoDrop: Είστε διατεθειμένος να θυσιάσετε μερικά από τα αρχεία σας για να σώσετε τα υπόλοιπα πριν κρυπτογραφηθούν από κάποιο σύγχρονο ransomware;

Η απάντηση από τα περισσότερα θύματα μάλλον είναι “ΝΑΙ” με κεφαλαία. Αυτή ακριβώς είναι η λειτουργία του CryptoDrop.hack CryptoDrop

Είναι μια νέα λύση αντι-ransomware, η οποία προφανώς συνεργάζεται άψογα με τα διάφορα anti-virus που κυκλοφορούν. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Florida και το Villanova University.

Λειτουργεί σαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, και θυσιάζει μερικά αρχεία, για να μπορεί να ανιχνεύσει και να σταματήσει τη δράση των ransomware.

Ανιχνεύει χαρακτηριστικές δράσεις των ransomware όπως: χύμα τροποποίηση, νέους τύπους αρχείων, διαγραφή αρχείων, ανιχνεύει σημαντικές διαφορές μεταξύ των αρχείων, ξαφνική εμφάνιση ενός μεγάλου αριθμού αρχείων του ίδιου τύπου, κ.λπ.

Δυστυχώς η λύση εξακολουθεί να υπάρχει απλά σαν ένα πρωτότυπο. Οι ερευνητές ψάχνουν για κάποιο χρηματοδότη που θα τους βοηθήσει να το μετατρέψουν σε ένα εμπορικό προϊόν.

Χωρίς αμφιβολία όμως είναι η νέα λύση ασφαλείας είναι αρκετά αποτελεσματική.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης (ανέβηκε στο κανάλι του Πανεπιστημίου):

“Τρέξαμε τον ανιχνευτή μας με αρκετές εκατοντάδες δείγματα ransomware και εντόπισε το 100% από αυτά, αφού είχαν κρυπτογραφήσει μόνο 10 αρχεία” αναφέρει ο Nolen Scaife, ένας διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Florida και ένας από τους ερευνητές του CryptoDrop.

Ο συνάδελφός του κ. Patrick Traynor, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και επιστήμης της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Florida, αναφέρει ότι περίπου μόνο το ένα δέκατο του 1% από τα αρχεία χάθηκαν, αλλά το εργαλείο αποκτάει το πλεονέκτημα και γίνεται πολύ πιο ευέλικτο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο PDF

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS