ΑρχικήinetΠως θα δείτε όλα τα κρυμμένα μηνύματα σας στο Facebook

Πως θα δείτε όλα τα κρυμμένα μηνύματα σας στο Facebook

Συνήθως οι χρήστες στο Facebook διαβάζουν τα μηνύματα από τους φίλους τους χωρίς καν να γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα δεκάδες κρυμμένα μηνύματα προς αυτούς που όμως δεν τα έχουν διαβάσει ποτέ.

Messages Facebook

Το Facebook δείχνει στην κεντρική σελίδα εισερχομένων μόνο τα μηνύματα των φίλων σας και όλα τα υπόλοιπα μηνύματα που προέρχονται είτε από ανθρώπους που πιθανά γνωρίζετε είτε από αγνώστους αποθηκεύονται ξεχωριστά.

Αν δεν ξέρετε που βρίσκονται και πως να φτάσετε σε αυτά τα κρυφά μηνύματα, τότε είναι καιρός να δείτε τι κρύβεται στα εισερχόμενά σας. Αν δεν το έχετε κάνει ποτέ τότε ίσως να βρείτε κάτι ενδιαφέρον ή ακόμα και σημαντικό.

Καταρχήν για να δείτε τα κρυφά σας μηνύματα θα πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε με την αριστερή στήλη της σελίδας του Facebook. Αντί να διαβάζετε τα μηνύματά σας από το popup παράθυρο που συνήθως ανοίγει σε κάθε νέο εισερχόμενο θα πρέπει να πατήσετε την εντολή “Μηνύματα” που βρίσκεται στο αριστερό μενού κάτω από το “Ενημερώσεις”. Αν θέλετε να μην ψάχνεστε, απλά πατήστε τον σύνδεσμο αυτόν.

Πρόσφατα
Σε αυτήν την σελίδα θα δείτε πάνω αριστερά τρεις επιλογές: “Πρόσφατα”, “Αιτήματα μηνυμάτων”, “Περισσότερα”. Το Πρόσφατα είναι απλά η κεντρική σελίδα των εισερχομένων σας με τα μηνύματα μόνο όσων είναι φίλοι σας.

Αιτήματα Μηνυμάτων
Αν πατήσετε το Αιτήματα Μηνυμάτων θα δείτε τα εισερχόμενα μηνύματά σας από ανθρώπους που δεν είναι στη λίστα των φίλων σας. Αυτός ο διαχωρισμός καθιστά ευκολότερη την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μια συνομιλία με κάποιον στο Facebook, χωρίς να χρειάζονται να γίνουν φίλοι. Εδώ επίσης θα βρείτε μηνύματα αιτήσεων που τυχόν έχετε όταν κάποιος σας κάνει αίτηση φιλίας. Το σημείο αυτό είναι σημαντικό γιατί αν δεν διαβάσετε το μήνυμα που σας στέλνει ένας άγνωστος ο οποίος σας κάνει ταυτόχρονα και αίτημα φιλίας τότε ίσως να μην μπορέσετε να αναγνωρίστε ποτέ ποιος είναι αυτός και να μην αποδεχθείτε το αίτημα χάνοντας την επαφή από κάποιον που ίσως ξέρετε στην πραγματική σας ζωή.

messages2

Επίσης ο αποστολέας δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψει ότι έχετε διαβάσει το μήνυμα του αν δεν το διαβάσετε και εν συνεχεία αν δεν πατήσετε το κουμπί “Αποδοχή” με το οποίο επιβεβαιώνετε ότι θα θέλατε να μιλήσετε με το άτομο. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το “Αγνόηση” και το άτομο δεν θα μάθει ποτέ τι έγινε το μήνυμά του.

Καλό είναι λοιπόν από καιρό σε καιρό να ελέγχετε την λίστα αυτή για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική συνομιλία.

Περισσότερα > φιλτραρισμένα μηνύματα
Εκεί ουσιαστικά βρίσκονται τα spam του Facebook και αποθηκεύονται όλα τα μηνύματα που είναι απάτες, spams ή ό, τι το Facebook πιστεύει ότι δεν νοιάζεστε καθόλου. Για να αποκτήσετε πρόσβαση πηγαίνετε στο “Περισσότερα” και από εκεί κάντε κλικ στο “Φιλτραρισμένα”. Τα περισσότερα από τα μηνύματα θα είναι από τους ανθρώπους μίας ομάδας ή από ιδιοκτήτες μίας σελίδας που προσπαθούν να συνομιλήσουν μαζί σας. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να υπάρχει και κάτι σημαντικό που από λάθος του Facebook να κατέληξε σε αυτήν την ενότητα. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι παρά μια μηχανή που φιλτράρει χωρίς ιδιαίτερη συγκριτική ικανότητα.

messages1

Επίσης η ενότητα αυτή χαρίζει καμιά φορά και γέλιο, αν αρέσκεστε να γελάτε με ανθρώπους που προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν. Απλά προσέξτε να μην πάρετε τοις μετρητοίς οποιαδήποτε προσφορά ή συνομιλία με κάποιον που δεν γνωρίζετε. Αν κάποιος σας προσφέρει $10.000 γιατί αναγνωρίζει ότι είστε καλός άνθρωπος, πιθανότατα είναι μια απάτη. Αν πάλι βρήκατε κάτι ενδιαφέρον στα φιλτραρισμένα μηνύματα σας τότε μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Περισσότερα > Αρχειοθετημένα
Εκεί κανονικά δεν θα δείτε τίποτα το περίεργο εκτός από τα μηνύματα σας που εσείς έχετε ζητήσει να αρχειοθετηθούν για εύκολη αναζήτηση στο μέλλον. Όμως κοιτάξτε την ενότητα γιατί είναι πολύ πιθανόν να έχετε πατήσει άθελά σας κάποια στιγμή παλαιότερα το πλήκτρο “Αρχειοθέτηση” και να ανακαλύψετε συζητήσεις που κάνατε πριν δύο ή και παραπάνω χρόνια. Μια βουτιά στο παρελθόν πάντα έχει πλάκα.

messages3a

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS