ΑρχικήinetHoax η ιστορία του Marsala που διέγραψε την hosting εταιρεία του

Hoax η ιστορία του Marsala που διέγραψε την hosting εταιρεία του

Hoax η ιστορία του Marsala: Πριν από μέρες δημοσιεύσαμε την τραγική αλλά και αστεία ιστορία του Marco Marsala, ο οποίος φέρεται να διέγραψε ολόκληρη την εταιρεία του με μια λάθος γραμμή κώδικα την περασμένη εβδομάδα.

Η απόλυτη περίπτωση κακής τύχης του πληροφορικάριου – ή μια απροσεξία, όπως αναφέρεται από κάποιους σχολιαστές.rm rf Hoax

Όμως δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Με άλλα λόγια: άλλη μία απάτη (hoax) στο διαδίκτυο.

Μιλώντας στην Ιταλική έκδοση της Repubblica, ο Marsala εξήγησε ότι η ιστορία ήταν ένας viral τρόπος διαφήμισης της εταιρείας του.

Ο Marsala αναφέρει μάλιστα ότι η ιστορία έγινε στην πραγματικότητα, κάποιος διέγραψε την εταιρεία του με μια λάθος γραμμή κώδικα “το 2006.”

Στην ιστορία που δημοσίευσε πρώτο το The Independent, ο Marsala δημοσίευσε στο forum Server Fault μια έκκληση για βοήθεια καθώς διέγραψε την εταιρεία του με την εντολή “rm -rf” χρησιμοποιώντας Ansible.

Όπως εξήγησε η έγκυρη Independent: Η “rm” λέει στον υπολογιστή να διαγράψει το r διαγράφει τα πάντα μέσα σε ένα συγκεκριμένο κατάλογο και το f σημαίνει “force”, που λέει στον υπολογιστή να αγνοήσει τις συνήθεις προειδοποιήσεις που έρχονται κατά τη διαγραφή αρχείων.

Σχολιαστές στο Server Fault ανέφεραν στη συνέχεια τα κακά νέα: δεν υπήρχε κανένας τρόπος ανάκτησης των αρχείων.

Όμως, μετά την αποκάλυψη της φάρσας (hoax), ο Marsala, ανέφερε ότι οι σχολιαστές ξέχασαν το γεγονός ότι το Ansible εμποδίζει στην πραγματικότητα λάθη τόσο μεγάλης κλίμακας, και ότι κάτι τέτοιο “δεν μπορεί να συμβεί” με αυτό το εργαλείο.

“Σχεδόν κάθε σοβαρός διαχειριστής το χρησιμοποιεί,” ανέφερε ο Marsala.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Όπως πάντα, μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS