ΑρχικήsecurityΗ Namecheap αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας

Η Namecheap αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας

Ένας από τους μεγαλύτερους καταχωρητές domain στον κόσμο, η Namecheap αντιμετωπίζει μια σειρά από μυστηριώδεις διακοπές λειτουργίας και δεν είναι σαφές γιατί.

Η εταιρεία που έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 10 εκατομμύρια domain προσφέρει εγγραφή domain, hosting, ιδιωτικές υπηρεσίες email και πιστοποιητικά TLS / SSL και έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand στον κλάδο.

Namecheap

Χρήστης αναφέρει: Παρατήρησα το πρόβλημα από τις 2:00 π.μ. ET (7:00 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) αφού προσπαθούσα να δω το website μου μέσω του smartphone και δεν τα κατάφερνα. Ίσως να φταίει το κακό WiFi, σκέφτηκα αρχικά. Μετά υπέθεσα ότι θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση προγραμματισμένης συντήρησης.

Πολλαπλές μυστηριώδεις διακοπές

Κατά την πλοήγηση στη σελίδα κατάστασης υπηρεσιών της Namecheap, βλέπουμε 4 συμβουλές από τις 30 Αυγούστου.

1. Εγγραφές domain:  Η πρώτη ειδοποίηση σχετικά με τη διακοπή της υπηρεσίας με την ονομασία “μη προγραμματισμένη συντήρηση” εκδόθηκε σήμερα στις 3:41 π.μ. ET σχετικά με τις εγγραφές domain. Οι χρήστες που προσπαθούν να κάνουν εγγραφή συγκεκριμένων TLD αντιμετώπισαν προβλήματα. Στις 6:00 π.μ. ET, η εταιρεία ανακοίνωσε στην ίδια ειδοποίηση ότι είχε διορθώσει το πρόβλημα, και στην συνέχεια να ενημερώσει και πάλι την ειδοποίηση στις 7:05 π.μ. λόγω μόνιμων σφαλμάτων, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν.

“Οι αποτυχημένες παραγγελίες θα επιστραφούν στην πηγή πληρωμής ή στο υπόλοιπο του λογαριασμού σας στο Namecheap για να μπορείτε να υποβάλετε μια νέα παραγγελία.”

2. Εγγραφές domain ccTLD:  Η δεύτερη ειδοποίηση κυκλοφόρησε στις 6:59 π.μ. ET και αφορούσε συγκεκριμένες καταχωρίσεις TLDs (.me, .cc και .tv).

Στις 7:30 πμ ET η ειδοποίηση ανέφερε: “Το πρόβλημα με τα domain .cc και .tv έχει επιλυθεί. Περιμένουμε ακόμα τις ενημερώσεις από τον συνεργάτη μας σχετικά με τα domain .me.”

3. Εmail και Namecheap: Η διακοπή της υπηρεσίας συνέχισε στο ίδιο το Namecheap.com domain και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στις 8:27 π.μ. ET. Αυτή η ειδοποίηση έκλεισε στις 9:20 π.μ. ET χωρίς κάποια περαιτέρω ανάλυση και συγχωνεύτηκε με μια τέταρτη ειδοποίηση που θα δείτε παρακάτω.

4. Κοινόχρηστο hosting, email, VPS servers, υποδομή WordPress … βασικά δεν λειτουργεί τίποτα

Η τελική ειδοποίηση που εκδόθηκε στις 8:29 π.μ. AM ET, η οποία παραμένει σε ισχύ, αναφέρει ότι όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος επίλυσης των ζητημάτων.

“Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσίες namecheap.com, κοινόχρηστοι servers, Reseller, VPS, EasyWP και email αντιμετωπίζουν προσωρινά προβλήματα σύνδεσης στο δίκτυο. Προς το παρόν, οι τεχνικοί μας εργάζονται για το ζήτημα και κάνουν ό, τι μπορούν για να μειώσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας” αναφέρει η ειδοποίηση.

Η τελευταία ενημέρωση στην ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 9:27 π.μ.

“Όλη η ομάδα εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά για να επιλύσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος επίλυσης. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας.”

Πολλοί χρήστες παραπονιούνται

Οι χρήστες κάνουν τα παράπονα τους στο Twitter. Ο χρήστης Isaac Garcia ρώτησε την εταιρεία: “Οι υπηρεσίες σας είναι εκτός λειτουργίας, ούτε τα domain μου ούτε η ομάδα υποστήριξης λειτουργούν, υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος επίλυσης; Σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής σας, τα ζητήματα ξεκίνησαν από μια μη προγραμματισμένη συντήρηση.”

Έχουν προκύψει περισσότερες αναφορές από τους χρήστες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες email και hosting Namecheap λόγω αυτής της μη προγραμματισμένης συντήρησης.

Ενώ η εταιρεία ερευνά το ζήτημα, η αναφορά της “μη προγραμματισμένης συντήρησης” στην πρώτη ειδοποίηση έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στους χρήστες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS