ΑρχικήinetΞεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από το ransomware AutoLocky

Ξεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από το ransomware AutoLocky

Τελικά ο Fabian Wosar, ένας κορυφαίος αναλυτής malware της Emsisoft, κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα Decrypter για μια νέα παραλλαγή ransomware που ονομάζεται AutoLocky.AutoLocky Decrypter

Το AutoLocky μιμείται ένα από τα πιο διάσημα και επικίνδυνα ransomware το Locky που εμφανίστηκε στις αρχές του 2016.

Το κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί αρχεία του υπολογιστή του θύματος και απαιτεί λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τους 217 τύπους αρχείων που κρυπτογραφεί το ΑutoLocky :

docm,docx,dot,doc,txt,xls,xlsx,xlsm,7z,zip,rar,jpeg,jpg,bmp,pdf,ppsm,ppsx,ppam,potm,potx,pptm,pptx,pps,pot,ppt,xlw,xll,xlam,xla,xlsb,xltm,xltx,xlm,xlt,xml,dotm,dotx,odf,std,sxd,otg,sti,sxi,otp,odg,odp,stc,sxc,ots,ods,sxg,stw,sxw,odm,oth,ott,odt,odb,csv,rtf,accdr,accdt,accde,accdb,sldm,sldx,drf,blend,apj,3ds,dwg,sda,ps,pat,fxg,fhd,fh,dxb,drw,design,ddrw,ddoc,dcs,wb2,psd,p7c,p7b,p12,pfx,pem,crt,cer,der,pl,py,lua,css,js,asp,php,incpas,asm,hpp,h,cpp,c,csl,csh,cpi,cgm,cdx,cdrw,cdr6,cdr5,cdr4,cdr3,cdr,awg,ait,ai,agd1,ycbcra,x3f,stx,st8,st7,st6,st5,st4,srw,srf,sr2,sd1,sd0,rwz,rwl,rw2,raw,raf,ra2,ptx,pef,pcd,orf,nwb,nrw,nop,nef,ndd,mrw,mos,mfw,mef,mdc,kdc,kc2,iiq,gry,grey,gray,fpx,fff,exf,erf,dng,dcr,dc2,crw,craw,cr2,cmt,cib,ce2,ce1,arw,3pr,3fr,mdb,sqlitedb,sqlite3,sqlite,sql,sdf,sav,sas7bdat,s3db,rdb,psafe3,nyf,nx2,nx1,nsh,nsg,nsf,nsd,ns4,ns3,ns2,myd,kpdx,kdbx,idx,ibz,ibd,fdb,erbsql,db3,dbf,db-journal,db,cls,bdb,al,adb,backupdb,bik,backup

Οι απατεώνες ζητούν 300 δολάρια σε Bitcoin για να ξεκλειδώσουν τα αρχεία.

Ο κ. Fabian Wosar φαίνεται ότι ανακάλυψε κάποιο στο ΑutoLocky και έτσι ήταν σε θέση να κυκλοφορήσει ένα Decrypter. Μπορείτε να κατεβάσετε το Decrypter από το link στο τέλος του άρθρου.

Μόλις τρέξετε το Decrypter θα πρέπει να επιλέξετε τη θέση που βρίσκονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, για να αρχίσει η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μέχρι να να ελεγχθεί η εγκυρότητα του κλειδιού αποκρυπτογράφησης καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των κρυπτογραφημένων αρχείων σας.

 

AutoLocky Decrypter

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS