Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Δικαστής παραδέχεται για πρώτη φορά την ύπαρξη του PRISM της NSA

Θυμάστε το PRISM της NSA; Σε μια απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, ο ομοσπονδιακός δικαστής John Gleeson έγινε ο πρώτος αξιωματούχος που παραδέχεται την ύπαρξη του περίφημου προγράμματος PRISM της NSA. Όπως θα θυμάστε, ήταν ένα πρόγραμμα που κέρδισε το φως της δημοσιότητας μετά τη διαρροή ενός εγγράφου από τον Edward Snowden το 2013. PRISM NSA

Το πρόγραμμα επιτρέπει τη «συλλογή δεδομένων απευθείας από το διακομιστή» αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας, όπως το Facebook, Microsoft, Yahoo, Apple, Google, AOL και πολλών άλλων.

Οι εν λόγω εταιρείες αμέσως μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση το 2013, υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν το πρόγραμμα, και ότι καμία από αυτές δεν έδωσε πρόσβαση στην NSA.

Έτσι ενώ το κοινό γνώριζε την ύπαρξή της από το 2013, καμία από τις μυστικές υπηρεσίες ούτε ο Πρόεδρος Obama παραδέχτηκαν ανοιχτά την ύπαρξη του προγράμματος.

Όλοι τους όμως γνώριζαν την επιτυχία της NSA να κατασκοπεύει με προγράμματα όπως το PRISM και διακήρυσσαν ότι οι προσπάθειες της μυστικής υπηρεσίας σταμάτησαν δεκάδες τρομοκρατικών επιθέσεων. Το πρόγραμμα PRISM βασιζόταν στη μάλλον ασαφή ενότητα 702 του νόμου περί Πληροφοριών Επιτήρησης Εξωτερικού (FISA).

Η ενότητα 702 επέτρεπε επίσης την Upstream συλλογή, μια μέθοδο που δίνει πρόσβαση στην NSA σε ανεπεξέργαστα δεδομένα στο διαδίκτυο και κάνει τη διάκριση μεταξύ των δύο προγραμμάτων (Upstream – PRISM) μια επαχθή πρόταση για κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους.

Σήμερα, η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου σηματοδότησε την πρώτη φορά που έγινε διάκριση μεταξύ των δύο κυβερνητικών προγραμμάτων.

Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε τον Agron Hasbajrami, έναν Αλβανό πολίτη που κατηγορήθηκε για συνωμοσία όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στο Πακιστάν για να ενταχθεί σε μια μαχητική τζιχάντ ομάδα.

Η σύλληψή του, μπόρεσε να γίνει όταν η NSA άρχισε να παρακολουθεί στοχευμένα μέσω του προγράμματος PRISM και κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της επικοινωνίας ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον Hasbajrami.

«Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, είναι η πρώτη περίπτωση, που αναφέρεται επίσημα η στοχευμένη χρήση του PRISM,» αναφέρει ο Andrew Crocker, ένας δικηγόρος του Electronic Frontier Foundation (EFF) και σύμβουλος του Hasbajrami και άλλων κατηγορουμένων της NSA.

Η διάκριση μεταξύ των προγραμμάτων είναι σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα, η NSA δεν έχει επαληθεύσει την ύπαρξη του προγράμματος PRISM.

Τώρα, που είναι αναμφισβήτητο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφάνεια στις συνομιλίες για τα προγράμματα παρακολούθησης της κυβέρνησης, αλλά αυτό μάλλον είναι ευσεβής πόθος.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *