ΑρχικήinetΔείτε τον παγκόσμιο χάρτη με βάση τα domain

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη με βάση τα domain

Αν η γεωγραφική έκταση κάθε χώρας καθοριζόταν όχι από φυσικά σύνορα αλλά από την πώληση και διάθεση τοπικών domain τότε ο παγκόσμιος χάρτης θα ήταν πραγματικά αγνώριστος.

domain

Θέλοντας να χαρτογραφήσει τις εγγραφές και την διάθεση domain για όλο το κόσμο, η Nominet δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο χάρτη, όπου η εδαφική έκτασή κάθε χώρας αντιπροσωπεύει το ποσοστό εγγραφών domain της. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες χώρες φαίνονται λίγο παραμορφωμένες – μερικές είναι αξιοσημείωτα μικροσκοπικές ενώ άλλες είναι τεράστιες και ίσως νιώσετε ότι είστε ξανά στο δημοτικό και μαθαίνεται γεωγραφία από την αρχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερη έκταση και θα λέγαμε ότι δεν αποτελούν πλέον υπερδύναμη. Οι Κίνα, Γερμανία, Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον έχουν επεκτατικές βλέψεις!!!. Από τα παράξενα της υπόθεσης είναι ένα νέο κράτος δίπλα στην Ιαπωνία στο οποίο ανήκει το domain .tk.

Το .tk μπορεί να μην είναι ένα ευρέως γνωστό domain, αλλά έχει 31 εκατομμύρια εγγεγραμμένες ιστοσελίδες. Ανήκει στο νησί του Ειρηνικού Tokleau, το οποίο είναι μια περιοχή της Νέας Ζηλανδίας που έχει μόλις 1.400 κατοίκους.

Αν βάλετε τα νούμερα κάτω ίσως αναρωτηθείτε γιατί κάθε άτομο που ζει στο μικρό αυτό νησί έχει πάνω από 22.300 domain στην κατοχή του, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε κάτι άλλο συμβαίνει εκεί.

Το 2000, ένας άνθρωπος ονόματι Joost Zuurbier δημιούργησε τη Freedom Registry, η οποία επέτρεπε σε οποιονδήποτε από οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο να αγοράσει ένα .tk domain δωρεάν. Γνωστή πλέον ως FreeNom, η εταιρεία διανέμει δωρεάν domains από το αρχηγείο της στις Κάτω Χώρες, καθώς και από τα γραφεία της στο Λονδίνο και στο Palo Alto, αλλά όχι από το μικρό νησί από όπου και προέρχεται.

Τι κερδίζει το νησί? Λοιπόν, δεδομένου ότι τα domain είναι δωρεάν, οι χρήστες εγγράφονται και τα χρησιμοποιούν ευρέως. Η οργάνωση του Zuurbier χρησιμοποιεί αυτό στο πλεονέκτημά και προσθέτει διαφημίσεις στις ιστοσελίδες που λήγουν σε .tk, δίνοντας ένα μέρος των χρημάτων στους κατοίκους του Tokleau.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι το 2012 το ένα έκτο του ΑΕΠ της χώρας προερχόταν από τομείς .tk.

Ο λόγος που η Αμερική είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες, είναι επειδή οι κάτοικοί της χρησιμοποιούν συχνά και την κατάληξη .com, η οποία δεν συνδέεται με καμία χώρα και, συνεπώς, δεν λογίζεται στο χάρτη. Συνολικά η κατάληξη .com έχει 123 εκατομμύρια εγγεγραμμένες Web διευθύνσεις.

Όσο για την Ελλάδα με 483.522 dοmain στην παγκόσμια αγορά μάλλον χάσαμε εδάφη και σμικρύναμε σαν χώρα.

Μπορείτε να δείτε τον παγκόσμιο χάρτη dοmain σε υψηλή ανάλυση από εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS