ΑρχικήinetΑντίο AnyDVD: To Hollywood κλείνει την SlySoft

Αντίο AnyDVD: To Hollywood κλείνει την SlySoft

Η εταιρεία λογισμικού SlySoft αναγκάστηκε να κλείσει την ιστοσελίδα της και να σταματήσει τη διάθεση της δημοφιλής εφαρμογής αντιγραφής Blu-ray AnyDVD. Αν αναρωτιέστε γιατί, καλύτερα να ρωτήσετε το Hollywood.SlySoft

Νωρίτερα αυτό το μήνα η AACS LA, μια ομάδα αδειοδότησης αποκρυπτογράφησης που ιδρύθηκε από κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως τη Microsoft και την Intel, υπενθύμισαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τις μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες της SlySoft.

Η SlySoft είναι γνωστή για την πώληση διαφόρων εργαλείων καταστρατήγησης της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, όπως και η πολύ δημοφιλής εφαρμογή AnyDVD, η οποία πούλησε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Το 2014 η AACS-LA κέρδισε μια δικαστική υπόθεση εναντίον του κατασκευαστή του λογισμικού από την Αντίγκουα, όπου ένα τοπικό δικαστήριο έκρινε τον ιδιοκτήτη της SlySοft, Giancarla Bettini ένοχο βάσει του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας του 2003 και τον διέταξε να καταβάλει ένα πρόστιμο 5.000 δολάρια ανά αδίκημα.

Ωστόσο, παρά τη νίκη της AACS δεν άλλαξε κάτι. Σύμφωνα με το TorrentFreak ο ιδιοκτήτης της SlySοft κατέθεσε αμέσως έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή AnyDVD συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Αυτό άλλαξε χθες, όταν η ιστοσελίδα έπεσε ξαφνικά, όταν τα κύρια nameservers του domain διαγράφηκαν. Αρχικά δεν ήταν σαφές το τι προκάλεσε το downtime, αλλά πριν από λίγες ώρες η SlySoft με μια σύντομη δήλωση επιβεβαίωσε αυτό που φοβόταν πολλοί: Τα νομικά προβλήματα.

“Λόγω των πρόσφατων ρυθμιστικών απαιτήσεων που είχαμε σταματήσαμε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την SlySοft Inc. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστούς πελάτες μας για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS