ΑρχικήinetΚορόιδα; Change Logs και το φαινόμενο Windows 10

Κορόιδα; Change Logs και το φαινόμενο Windows 10

Όπως φαίνεται η Microsoft αρχίζει να αλλάζει την τακτική της, τουλάχιστον στον τρόπο που διαθέτει τις ενημερώσεις στα Windows 10.

Έτσι μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας για την έναρξη μια ιστοσελίδας που θα αναγράφει τα change logs των ενημερωμένων εκδόσεων για υπολογιστές, η εταιρεία κάνει το ίδιο και για το λειτουργικό της σύστημα για κινητές συσκευές.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/update-history-mobile

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από την κυκλοφορία του Windows 10, τον Ιούλιο του 2015, η εταιρεία αποφάσισε ότι οι αλλαγές που φέρνουν οι ενημερώσεις δεν αφορούν τους πελάτες της και έτσι σταμάτησε να τις δημοσιεύσει. windows 10 free

Ωστόσο άρχισε να διαθέτει αρκετές αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις, και οι χρήστες του νέου λειτουργικού ενημέρωναν τα συστήματά τους χωρίς κανείς να γνωρίζει τι μπαίνει στον υπολογιστή του, αλλά και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Όσο για αυτούς που χαίρονται για τις αλλεπάλληλες “υποχωρήσεις” στην δημοσίευση των change logs, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το λειτουργικό είναι κλειστού κώδικα.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να εγκαταστήσει ότι θέλει, χωρίς κανείς να το καταλάβει (αν το κάνει έξυπνα).

Από την άλλη, δεν παρατηρούμε καμία υποχώρηση στο θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς από την ανακοίνωση του νέου λειτουργικού συστήματος. Τα δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέγει η εταιρεία.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για έναν απλούστατο λόγο: Η εταιρεία θα συνεχίσει με την συλλογή δεδομένων μας αρέσει δεν μας αρέσει. ΟΙ λόγοι; Πολλοί, ένας από αυτούς και αυτός που χρησιμοποιεί περισσότερο η εταιρεία είναι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του λειτουργικού.

Επίσης:

Έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του λειτουργικού, τα Windows 10 συνεχίζουν να παρουσιάζουν ασυμβατότητα με ορισμένες συσκευές.

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει πρόβλημα, αλλά υπάρχουν ενημερώσεις από αναγνώστες μας αλλά και από συντάκτες του iGuRu.gr ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Είναι σαν η εταιρεία να διέθεσε τα Windows σε μορφή beta. Αυτό ίσως εξηγεί την χρονική “παραχώρηση” (ενός μήνα) που κάνει η Microsoft, σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν πίσω σε παλαιότερη έκδοση.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να εκφράσει παράπονα για δωρεάν λειτουργικό που έρχεται σε μορφή beta. Εφόσον είναι δωρεάν κυρίες και κύριοι!

Το γεγονός δείχνει μια προχειρότητα στην ανάπτυξη του λειτουργικού. Σας θυμίζει κάτι;

Ιστορικά οι κυκλοφορίες των Windows της Μicrosoft μας πάνε “μια-μια”: Ένα εξαιρετικό XP και μετά ένα ανεπίτρεπτο Vista, ένα υπέροχο 7 και μετά τα αμφιλεγόμενα 8 και 8.1.

Τώρα σειρά έχει το Windows 10 που σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows που αλλάζουν τρόπο διανομής και γίνονται Windows as a service.

Με αυτόν το τρόπο η εταιρεία μπορεί να παίξει χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει εκδόσεις. Και θα “παίζει” ή αλλιώς θα πειραματίζεται μέχρι να μείνει ευχαριστημένο το ευρύ κοινό.

Μέχρι τότε υπομονή παιδιά…

Και ένας τελευταίος προβληματισμός του συγγραφέα:

Τελικά πόσο δωρεάν είναι το νέο λειτουργικό Windows 10: Πόσο θα κόστιζε στην Microsoft να προσλάβει τόσους πολλούς testers;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS