ΑρχικήinetMaru κινητό με Android και PC με Debian!

Maru κινητό με Android και PC με Debian!

Ένα νέο project που ονομάζεται Maru υπόσχεται να παρέχει σε αυτούς που το χρησιμοποιούν σε κινητές συσκευές μια πλήρης εμπειρία του Android Lollipop, αλλά και μια διανομή Debian Linux αν το συνδέσουν με μια οθόνη και περιφερειακά.maru mobile and desktop

Ένα τηλέφωνο που τροφοδοτείται από σύστημα Android θα μετατρέπεται μαγικά σε μια επιφάνεια εργασίας Linux, όταν συνδεθεί με μια εξωτερική οθόνη.

Είχε ξεκινήσει σαν project της Canonical που χρησιμοποιούσε το Ubuntu και το Android. Ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες της εταιρείας για κάποιου είδους σύγκλισης μεταξύ των κινητών και των PC.

Ποτέ δεν πέτυχε, και ποτέ δεν ξεκίνησε, αλλά η ιδέα δούλεψε. Δεν γνωρίζουμε γιατί η Canonical απέσυρε το project, αλλά μάλλον είχε κάτι να κάνει με το υλικό, το οποίο δεν ήταν και τόσο ισχυρό πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια.

Το Maru OS προσπαθεί να κάνει κάτι παρόμοιο, και αυτή τη φορά η ομάδα ανάπτυξης έχει καλύτερο υλικό, και μάλλον θα πρέπει να λειτουργεί, τουλάχιστον στη θεωρία.

Προς το παρόν, το Μaru λειτουργεί μόνο στο Nexus 5, και είναι σε κλειστή Beta. Αυτό σημαίνει ότι αν εγγραφείτε, ίσως να έχετε πρόσβαση.

Η ιστοσελίδα του project αναφέρει:

“Το Maru Mobile είναι ανεπτυγμένο με το τελευταίο Android Lollipop. Θα κυκλοφορήσει με μηδέν bloatware, για να είναι το τηλέφωνό σας ζωηρό και για να έχει πολύ ελεύθερο χώρο για όλες τις εφαρμογές σας. Το Maru Desktop θα σας φέρνει αληθινό multitasking και την παραγωγικότητα της επιφάνειας εργασίας σε ένα ελαφρύ πακέτο. Τρέχει με μια σταθερή έκδοση του Debian Linux, ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως θέλετε.”

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το project είναι ανοικτού πηγαίου κώδικα ή αν πρόκειται για κάποια εμπορική κυκλοφορία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS