ΑρχικήinetWindows 8; Αναβαθμίστε άμεσα ή......

Windows 8; Αναβαθμίστε άμεσα ή……

Τα Windows 8 είναι μόλις τριών ετών, και σύμφωνα με την πολιτική της 10-έτους υποστήριξης της Microsoft, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι θα λαμβάνει δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για πολλά χρόνια ακόμα. Χάρη όμως σε μια ιδιοτροπία στον εν λόγω κύκλο ζωής υποστήριξης, ο χρόνος τελειώνει. Αν χρησιμοποιείτε ακόμα τα Windows 8, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε. windows 8

Ο κύκλος ζωής υποστήριξης της Microsoft για κάθε έκδοση των Windows είναι 10 έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας του λειτουργικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και εκείνοι εξακολουθούν να τρέχουν το Windows Vista μπορούν να υπολογίζουν ότι θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα μέχρι την 11η Απριλίου του 2017. ΑΝ τρέχετε Windows 7 θα λαμβάνετε ενημερώσεις με σιγουριά μέχρι την 14η Ιανουαρίου του 2020.

Έτσι, τι έγινε με τα Windows 8, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2012, θα πρέπει να υποστηρίζονται την επόμενη δεκαετία, σωστά;

Όχι.

Χάρη σε μια ιδιοτροπία του κύκλου ζωής υποστήριξης, τα Windοws 8 θα αποκοπούν από τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Το πρώτο Patch που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου του 2016 θα είναι και η τελευταία παρτίδα ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windοws 8.

Έτσι αν τρέχετε Windοws 8, ήρθε η ώρα για την ενημέρωση σε Windows 8.1 ή Windows 10 ή αλλιώς ο υπολογιστής σας κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένος σε μελλοντικά zero-day.

Ας δούμε όμως γιατί προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα με τα Windows 8…

Ο λόγος για αυτή την περίεργη κατάσταση είναι γιατί η Microsoft θεωρεί το Windows 8.1 σαν service pack του Windows 8. Οι κανονισμοί της εταιρείας επιτρέπουν στους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων να μην εγκαταστήσουν ένα service pack, αλλά μόνο για δύο χρόνια.

Παρακάτω είναι η επίσημη θέση της Microsoft:

Σε αντίθεση με τα service pack που είναι συνήθως απλά μια συλλογή από διορθώσεις, τo Windοws 8.1 έχει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Σχεδιάσαμε τo Windοws 8.1 για να δώσουμε στους πελάτες την δυνατότητα να αναπτύξουν αυτήν την ενημερωμένη έκδοση με έναν τρόπο που είναι παρόμοιος με τον τρόπο τους πελάτες μας αναπτύσουν τα service pack, ως εκ τούτου, έχουμε εφαρμόσει την υπάρχουσα πολιτική υποστήριξης για service pack στα Windοws 8.1….

…..η υποστήριξη για τα Windοws 8, λήγει 24 μήνες μετά την κυκλοφορία του service pack ή στο τέλος του κύκλου ζωής υποστήριξης του προϊόντος, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Εάν χρησιμοποιείτε το λογισμικό χωρίς το πιο πρόσφατο service pack δεν θα προσφερθούν νέες ενημερώσεις ασφαλείας ή μη-ασφάλειας, αν και οι προϋπάρχουσες ενημερώσεις θα συνεχίσουν να παρέχονται.

Τα καλά νέα είναι ότι η αναβάθμιση σε Windοws 8.1 αυξάνει σημαντικά τον χρόνο υποστήριξης προϊόντος. Τα Windows 8.1 φτάνουν στο τέλος της φάσης εκτεταμένης υποστήριξης του την 10η Ιανουαρίου του 2023.

Για όσους δεν γνωρίζουν η αναβάθμιση από Windοws 8 σε 8,1 σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση των Windows, απαιτεί να πάτε από το Windows Store, αντί για το Windows Update. Η ενημερωμένη έκδοση είναι δωρεάν σχεδόν για όλλους. Η μόνη εξαίρεση: Κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί Windows 8 Volume License που δεν περιλαμβάνουν Software Assurance θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS