ΑρχικήinetAnonymous: ένα μήνυμα στην Τουρκία

Anonymous: ένα μήνυμα στην Τουρκία

Νέα χτυπήματα των Anonymous: Τη βδομάδα που μας πέρασε από την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, μια μαζική επίθεση DDoS 40 Gbps χτύπησε τους εξυπηρετητές DNS Τουρκίας που διαχειρίζεται η NIC.tr.

Η NIC.tr είναι η υπηρεσία της Τουρκίας που διαχειρίζεται τους κύριους διακομιστές DNS της χώρας και τα domains σε .tr.isis-anonymous-turkish-govt

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας ότι ήταν μέρος του διαδικτυακού πολέμου εναντίον του ISIS, και της εκστρατείας #OpISIS.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ομάδας, “η Τουρκία στηρίζει τον ISIS, αγοράζοντας πετρέλαιο από αυτούς, και νοσηλεύοντας τους μαχητές τους.”

Οι Anonymous ανέφεραν επίσης ότι οι ενέργειές τους κατά του ISIS στην Τουρκία δεν σταματούν, αλλά θα συνεχίζουν να επιτίθενται στους εξυπηρετητές DNS της χώρας, τις τράπεζες, τα κυβερνητικά κτίρια, αεροδρόμια, στρατιωτικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις και συνδέσεις.

Στις επιθέσεις DDoS που έγιναν στους διακομιστές DNS της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα, οι hackers καταφέρουν να χτυπήσουν πέντε κύριους εξυπηρετητές ονομάτων της Τουρκίας, οι οποίοι τελικά ενέδωσαν στην πίεση και βγήκαν offline το βράδυ της Δευτέρας, παίρνοντας μαζί τους πάνω από 400.000 ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν domain σε .tr.

Οι servers επανήλθαν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η πρόσβαση σε ιστοσελίδες .tr περιορίστηκε μόνο σε λίγες αξιόπιστες σειρές IPs, με τις περισσότερες τουρκικές ιστοσελίδες να έχουν απομονωθεί από το Internet.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες, σε μικρότερη κλίμακα, με την υπηρεσία DNS της Τουρκίας να “αναρρώνει” και να έρχεται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δείτε το βίντεο ανακοίνωση

https://www.youtube.com/watch?v=0m9lzxXIDBU

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS