ΑρχικήinetΣε πλειστηριασμό το ρολόι που ταξίδεψε στη Σελήνη με το Apollo 15

Σε πλειστηριασμό το ρολόι που ταξίδεψε στη Σελήνη με το Apollo 15

Ένα ρολόι που φορούσε ο Dave R. Scott κυβερνήτης του Apollo 15 στην επιφάνεια της Σελήνης πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1.625.000 δολάρια.bulova Apollo 15

Οι αστροναύτες του Apollo συνήθως φορούσαν στους καρπούς τους, από ένα πρότυπο Omega Speedmaster Professional ειδική έκδοση για τη NASA, αλλά ο Scott φορούσε και το προσωπικό του Bulova Wrist Chronograph σαν back-up στην αποστολή του 1971.

scott moon
Dave R. Scott Apollo 15

Σύμφωνα με τη περιγραφή του Οίκου RR Auction τον συνόδευσε στην τρίτη δραστηριότητα εκτός οχήματος (εννοούν την βόλτα στην επιφάνεια της Σελήνης), καθώς το κρύσταλλο του Omega που φορούσε έσπασε κατά τον δεύτερο Σεληνιακό περίπατο.

Από τότε το Bulova ήταν στην κατοχή του Scott, μέχρι και πριν από μερικές μέρες, που βγήκε στο “σφυρί” μαζί με μια “λεπτομερή επιστολή γνησιότητας, πέντε σελίδων”. Αρχικά η RR Auction εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να πιάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Με δεδομένη την τελική τιμή πώλησης, ο Bobby Livingston VP της RR Auction, δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και την τιμή, καθώς και γιατί είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ρολόι ιστορικής σημασίας – το μοναδικό ρολόι αμερικανικής κατασκευής που φορέθηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.”

Φωτογραφίες Πληροφορίες TheRegister

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS