ΑρχικήinetWhatsApp, Snapchat και iMessage θα απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

WhatsApp, Snapchat και iMessage θα απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι εφαρμογές WhatsApp και Snapchat έχουν ήδη προβλήματα σε πολλές χώρες, γιατί θεωρούνται βασικά εργαλεία για την επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών.

Αυτές οι υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων αποστέλλουν κρυπτογραφημένα μηνύματα που δεν μπορούν να διαβαστούν από τι; αρχές ασφαλείας (βλέπε NSA) και έτσι οι κυβερνήσεις είναι συνήθως πολύ εχθρικές μαζί τους. Whatsapp

Έτσι λοιπόν, το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη νέα νομοθεσία που απευθύνεται σε εφαρμογές όπως το WhatsApp.

Σύμφωνα με την Express.co.uk, οι WhatsApp, iMessage, αλλά και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων ενδέχεται να απαγορευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή κρυπτογραφούν να μηνύματα των χρηστών τους!

Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron θα θέσει το νομοσχέδιο παρακολουθήσεων στο Κοινοβούλιο και αν περάσει, τότε οι τρεις υπηρεσίες μηνυμάτων που αναφέρθηκαν νωρίτερα θα απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Θέλουμε να επιτρέπουμε στην χώρα μας ένα μέσο επικοινωνίας που δεν μπορούμε να διαβάσουμε;”, δήλωσε ο David Cameron νωρίτερα αυτό το έτος.

“Η απάντησή μου σε αυτό το ερώτημα είναι: Όχι, δεν θέλουμε.” (Μόνος του ρωτάει μόνος του απαντάει ο κ. David Cameron)

Αν οι εφαρμογές WhatsApp, Snapchat και iMessage απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι σίγουρα ένα πολύ κακό παράδειγμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο.

Πιθανότατα θα υπάρξει αντίδραση από τους χρήστες των εφαρμογών όταν ανακοινωθεί η νέα νομοθεσία, αλλά τότε μάλλον δεν θα έχει σημασία για τους πολιτικούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS