ΑρχικήinetΠροσγειώθηκε με ασφάλεια το Solar Impulse

Προσγειώθηκε με ασφάλεια το Solar Impulse

Την περασμένη Δευτέρα, ο πιλότος André Borschberg απογειώθηκε από τη Ναγκόγια, της Ιαπωνίας και μετά από 120 ώρες πτήσης κατάφερε να προσγειωθεί σήμερα στη Χαβάη στη πρώτη και μεγαλύτερο πτήση που έγινε με το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse.

Σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ 76 ωρών πτήσης που είχε ο Αμερικάνος Steve Fosset από το 2006, ο André έδειξε στον κόσμο τι είναι πραγματικά δυνατό με τη σημερινή ηλιακή τεχνολογία.solar impulse

Ο André Borschberg έπρεπε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Kalaeloa της Χαβάη μετά από τέσσερις ημέρες και είκοσι ένα λεπτά πτήσης. Πέταξε 8.221 χιλιόμετρα και χρησιμοποίησε περίπου το 31% από τις μπαταρίες του.

Ο πιλότος πέρασε 120 ώρες συνεχούς πτήσης, δεμένος σε ένα κάθισμα που γίνεται τουαλέτα, κρεβάτι αλλά και μηχάνημα άσκησης με λίγο ή καθόλου ύπνο. Ωστόσο, ο Borschberg είχε εκπαιδευτεί σε διαλογισμό και ύπνωση για να τον βοηθήσουν να παραμείνει συγκεντρωμένος στην πιο απαιτητική διαδρομή στη ζωή του.

Πραγματικά είναι ένας πρωτοποριακός άθλος για τα αεροπλάνα ηλιακής ενέργειας.

Το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Kalaeloa στις 07.00 π.μ. (ώρα Αθήνας). Ο André Borschberg είναι σώος και αβλαβής, ενώ ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ήταν παρών στην προσγείωση για να συγχαρεί για το νέο ρεκόρ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσγείωση αλλά και την εξέλιξη της πτήσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Solar Impulse.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS