ΑρχικήinetΔημόκριτος: 3ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation

Δημόκριτος: 3ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation

Το 3o Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία (3nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation) διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) “Δημόκριτος” από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του, στην Αγία Παρασκευή Αττικής. 3rd Forum

Το Forum προσφέρει ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, αναδεικνύει την αναπτυξιακή διάσταση του τρίπτυχου Έρευνα-Τεχνολογία-Καινοτομία, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης.

Για πέντε ημέρες, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” δίνει βήμα σε διακεκριμένους επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα όλων μας – όπως η υγεία, η διατροφή, τα φάρμακα, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η ενέργεια, η πληροφορική – και να εκθέσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές που βασίζονται σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα.

Στόχος είναι η διεύρυνση των συνεργειών μεταξύ Ερευνητικών Κέντρων και βιομηχανίας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των συνεργασιών της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας με Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς.

Η επίσημη έναρξη του Forum θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, από τις 09:00 έως τις 11:00, με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και τη συμμετοχή τριών διακεκριμένων ομιλητών που θα αναλάβουν να αναδείξουν το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η ιδέα.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδες, εξειδικευμένα workshops, σεμιναριακά μαθήματα και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Πρόκειται να παρουσιαστούν πρωτοποριακές ανακαλύψεις στην Πυρηνική και Σωματιδιακή Φυσική, αποτέλεσμα πολύπλοκων θεωρητικών και πειραματικών διεργασιών, που ανοίγουν τον δρόμο σε σπουδαίες τεχνολογικές καινοτομίες, με πρακτική εφαρμογή σε άλλες επιστήμες, αλλά και στη βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα λάβουν χώρα 23 workshops και περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι επιστήμονες, στους τομείς της νανοτεχνολογίας, ενέργειας-περιβάλλοντος, βιοεπιστήμων, πληροφορικής-τηλεπικοινωνιών, καθώς και τεχνολογιών επιταχυντών με προσφορά στην κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του event.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS