ΑρχικήinetΤο WikiLeaks διέρρευσε αρχεία της Sony και της Σαουδικής Αραβίας

Το WikiLeaks διέρρευσε αρχεία της Sony και της Σαουδικής Αραβίας

Το WikiLeaks ξαναχτύπησε! Αφού ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι θα αρχίσει και πάλι τις δραστηριότητές της, η ομάδα του Wikileaks κυκλοφόρησε δύο νέες παρτίδες εγγράφων σε διάστημα δύο ημερών.

Η πρώτη συμπεριλαμβάνει 270.000 νέα ιδιωτικά αρχεία της Sony, και ακολουθούνται από 70.000 επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.WikiLeaks

Η πρώτη παρτίδα των εγγράφων ήρθε να ολοκληρώσει αυτό που είχε ήδη αρχίσει το hack στην εταιρεία από τους Guardians of Peace.

Οι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εταιρείας και μάλιστα είχαν αρχίσει να διαρρέουν μέρος της στο διαδίκτυο.
Τα αρχεία που δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, φαίνεται να διανέμονται από το Wikileaks που τα έχει ονομάσει σαν “Sony Files Part 2.”

Σε σύγκριση με τις πρώτες διαρροές μετά το hack από τους Guardians of Peace το Νοέμβρη του 2014, αυτή η παρτίδα αποτελείται κυρίως από οικονομικά έγγραφα.

Η ομάδα του WikιLeaks υπαινίχθηκε ότι ανάμεσα στα αρχεία που διέρρευσαν υπάρχουν και αποδείξεις για προσπάθειες δωροδοκίας.

Η κυκλοφορία των δεδομένων συμπίπτει με την τρίτη επέτειο παραμονής του Julian Assange στη πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη διαρροή των “Sony Files Part 2”, η ιστοσελίδα του Julian Assange δημοσίευσε άλλα 70.000 έγγραφα, που μάλλον θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Τα αρχεία προέρχονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, Εσωτερικών, και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και αν και το WikiLeaks δεν ανέφερε τη πηγή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι προέρχονται από το hack που πραγματοποίησαν οι Yemeni Cyber Army τον περασμένο μήνα.

Το Wikileaks, αναφέρει ότι τα έγγραφα συμπεριλαμβάνουν αρκετές εσωτερικές υποθέσεις και υποθέσεις γειτονικών χωρών, λογοκρισία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και τον έλεγχο τους είτε μέσω του φόβου, είτε μέσω δωροδοκιών.

Ο Assange αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 500.000 αρχεία και ότι τα περισσότερα από αυτά θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.

[tweet_embed id=612044515524890624]

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS