ΑρχικήinetProject Premonition η Microsoft κυνηγάει κουνούπια!

Project Premonition η Microsoft κυνηγάει κουνούπια!

Η Microsoft δεν είναι γνωστή για την ικανότητά της να αποτρέψει μολυσματικές ασθένειες. Το Project Premonition που θα παρουσιαστεί στο σήμερα σε μια εκδήλωση στην Washington, D.C θα παρουσιάσει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας. Οι ερευνητές της Microsoft φέρεται να συνεργάζονται με επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια (Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health και το University of Pittsburgh) για να πιάσει κουνούπια!

Για να ακριβολογήσουμε, η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα σύστημα που συλλέγει κουνούπια και τα αναλύει για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ασθένειες εξαπλώνονται. Στόχος των ερευνητών είναι η πρόληψη, να μπορούν δηλαδή να αναλάβουν δράση, πριν το ξέσπασμα κάποιας μολυσματικής νόσου.

Ο ερευνητής της Microsoft Ethan Jackson, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του project, αναφέρει τα κουνούπια σαν “drones της φύσης.”

Μέρος του project θα περιλαμβάνει και πραγματικά drones.

Παγίδες και drones

Για να ελέγξει κάποιος τα κουνούπια, θα πρέπει να τα πιάσει πρώτα. Οι παγίδες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι απαρχαιωμένης τεχνολογίας και έχουν αλλάξει ελάχιστα στο πέρασμα των δεκαετιών. Έτσι έχουν εγγενή προβλήματα.

Οι συγκεκριμένες παγίδες χρησιμοποιούν βαριές μπαταρίες, αλλά συλλαμβάνουν και άλλα έντομα. Φανταστείτε όμως πόσο χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία κοσκινίσματος μέσα σε έναν σωρό από έντομα.

Επίσης, το σύστημα δολώματος δεν είναι και τόσο χρήσιμο, επειδή ο ξηρός πάγος – η προτιμώμενη μέθοδος για την προσέλκυση των κουνουπιών – είναι πολύ δύσκολο να προμηθευτεί σε πολλές περιοχές.

Έτσι η Microsoft έχει αναπτύξει μια πιο έξυπνη παγίδα που λύνει κάποια από αυτά τα προβλήματα.

Η παγίδα του Project Premonition καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, έχει ελαφρύτερες μπαταρίες, υιοθετεί ένα νέο σύστημα δολώματος, και έχει έναν αισθητήρα που διαχωρίζει τα κουνούπια από τα άλλα έντομα.Project Premonition traps

Για αυτές τις παγίδες η Microsoft αναπτύσσει ημι-αυτόνομα drones, αυτοί που δεν απαιτούν “ελέγχο από το έδαφος” για τη διαχείριση της διαδικασίας.

Η Microsoft αναφέρει ότι δουλεύει με την Federal Aviation Administration (FAA) για το θέμα αυτό.Project Premonition Ethan Drone Project Premonition

Ο κεντρικός στόχος του project είναι ο εκσυγχρονισμός της μεταφοράς των νεκρών κουνούπια στα εργαστήρια.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι ο εντοπισμός των ασθενειών, και χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες εξελίξεις της μοριακής βιολογίας και της γενετικής αλληλουχίας, οι επιστήμονες θα δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων στο cloud (powered by Microsoft, φυσικά) από τα ευρήματά τους.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS