ΑρχικήinetΔιαθέσιμη για όλους η εφαρμογή κρυπτογραφημένου Chat Bleep

Διαθέσιμη για όλους η εφαρμογή κρυπτογραφημένου Chat Bleep

Με το Bleep ασχοληθήκαμε πρώτη φορά στο τέλος του 2014, όταν κυκλοφόρησε σαν private beta. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, που διατίθεται για τις κινητές πλατφόρμες Android και iOS, και τα λειτουργικά συστήματα desktop των Windows και Mac OS X, υπόσχεται end-to-end κρυπτογράφηση μηνυμάτων σε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον.bleep messaging

Η BitTorrent διέθεσε χθες σε όλους την εφαρμογή Bleep με νέα χαρακτηριστικά και αρκετές βελτιώσεις.

Ας ρίξουμε άλλη μια ματιά στην εφαρμογή για να δούμε τι άλλαξε και πώς λειτουργεί.

Το πρώτο μεγάλο χαρακτηριστικό της εφαρμογής Βleep είναι ότι δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εισάγετε ένα ψευδώνυμο, το οποίο θα βλέπουν οι φίλοι σας και οι επαφές σας στην μπάρα επαφών τους και στο chat.

Μπορείτε όμως να προσθέτετε ένα αριθμό τηλεφώνου ή ένα e-mail, για να μπορούν οι φίλοι σας να σας βρίσκουν ευκολότερα.

Αυτό είναι όμως εντελώς προαιρετικό και αν δεν θέλετε να το κάνετε δεν χρειάζεται, καθώς υπάρχει και άλλη επιλογή για να προσθέσετε επαφές στο Βleep.

Όλες οι εγκαταστάσεις του Βleep χρησιμοποιούν δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά, και προσφέρουν επιλογές για να προσθέσετε επαφές που χρησιμοποιούν δημόσια κλειδιά. Έτσι, για να προσθέσετε μια επαφή χωρίς να αποκαλύψετε τίποτα για σας, μπορείτε απλά να προσθέσετε το δημόσιο κλειδί τους για να δείτε την επαφή στο Βleep σας.

Στις φορητές συσκευές, αυτό γίνεται συνήθως με σάρωση ενός QR Code χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο scanner του Βleep, ενώ οι χρήστες υπολογιστών πρέπει να εισάγουν το δημόσιο κλειδί με το χέρι.

Για να επικοινωνήσετε επιλέξτε μια επαφή και να αρχίσετε να γράφετε το μήνυμα σας. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Bleep είναι η επιλογή whisper που χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων που αυτοκαταστρέφονται από κινητές συσκευές ή τις εφαρμογές των υπολογιστών.

Σημειώστε ότι θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift στον υπολογιστή σας για να στείλετε ένα whisper, καθώς δεν υπάρχει ένδειξη ή κουμπί που μπορείτε να πατήσετε όπως υπάρχει σε κινητές συσκευές.

Το μήνυμα θα εμφανιστεί στη συσκευή του παραλήπτη σαν ένα νέο μήνυμα whisper. Αν ενεργοποιηθεί εμφανίζεται και μετά από 25 δευτερόλεπτα διαγράφεται αυτόματα.

Η εφαρμογή Βleep δεν υποστηρίζει μόνο την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και την αποστολή φωτογραφιών, αλλά υποστηρίζει και κλήσεις ήχου. Απλά ενεργοποιήστε την επιλογή κλήσης αφού έχετε επιλέξει τον λογαριασμό που θέλετε να καλέσετε μέσα από το Bleep.bleep

Ασφαλώς δεν υπάρχει πληθώρα εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά η Bleep ξεχωρίζει με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να αποκαλύψει πληροφορίες για αυτόν που τη χρησιμοποιεί και χωρίς να χρειάζεται κάποια καταχώρηση ενός λογαριασμού.

Όλες οι συνδέσεις είναι άμεσα κρυπτογραφημένες end-to-end και έτσι οι προσωπικές σας πληροφορίες ή τα μεταδεδομένα σας δεν θα διαρρεύσουν σε ένα διακομιστή του Cloud, ή κάπου αλλού στο διαδίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS