ΑρχικήUpdatesHTTPS Everywhere 5 κρυπτογραφήστε τις συνδέσεις σας

HTTPS Everywhere 5 κρυπτογραφήστε τις συνδέσεις σας

Η EFF (Electronic Frontier Foundation) κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του δημοφιλούς HTTPS Everywhere, plugin προγραμμάτων περιήγησης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν αυτόματα με HTTPS σε πολλές ιστοσελίδες. Η πιο πρόσφατη έκδοση της επέκτασης υποστηρίζει περισσότερες από 1.500 ιστοσελίδες.

Η EFF ανάπτυξε το HTTPS Everywhere σε συνεργασία με το Tor Project και το σχεδίασε για την προστασία των επικοινωνιών των χρηστών από προεπιλογή, χωρίς οι χρήστες να πρέπει να αναγράψουν το HTTPS στο URL. Το plugin παρέχει ένα σύνολο κανόνων για διάφορες ιστοσελίδες και όταν ένας χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί σε μία από τις υποστηριζόμενες περιοχές, η επέκταση θα τροποποιήσει αυτόματα την αίτηση προς την ιστοσελίδα, προκειμένου να πει στον διακομιστή στο άλλο άκρο ότι ο πελάτης επιθυμεί να συνδεθεί μέσω HTTPS.HTTPS Everywhere

Η νέα έκδοση 5 του HTTPS Everywhere που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα φέρνει χιλιάδες νέους κανόνες (rules) στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Ένας κανόνας ορίζει ποιοι πόροι (ιστοσελίδες) θα ανά-κατευθύνονται σε HTTPS αυτόματα όταν συνδέεστε από τον browser της επιλογής σας.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν θέλετε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα που η διεύθυνση της αρχίζει με http:// οδηγείστε αυτόματα σε https:// αν έχετε εγκαταστήσει το HTTPS Εverywhere στον browser σας και έχετε ορίσει ένα κανόνα για τη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Το HTTPS Εverywhere λειτουργεί σε χιλιάδες δικτυακούς τόπους και έρχεται σαν επέκταση, για τους browsers Chrome, Firefox, Opera και Safari.

Κατεβάστε την επέκταση για τον browser που χρησιμοποιείτε από εδώ.

Μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές που φέρχει η νέα έκδοση από το επίσημο Changelog που εξέδωσαν οι προγραμματιστές του Electronic Frontier Foundation.

Επίσης από εδώ μπορείτε να δείτε πως φτιάχνετε νέα rulesets.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS