ΑρχικήinetΑνερχόμενη απειλή οι διαδικτυακές επιθέσεις του ISIS

Ανερχόμενη απειλή οι διαδικτυακές επιθέσεις του ISIS

Η ομάδα hacking που σχετίζεται με τους εξτρεμιστές αντάρτες του ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ της Συρίας και όχι μόνο), Cyber Caliphate έχει χτυπήσει αρκετές Ρώσικες ιστοσελίδες από το φθινόπωρο του περασμένου έτους.Cyber Caliphate isis

Ο τρόπος λειτουργίας των hacker είναι να παραβιάζουν και να καταστρέφουν τις ιστοσελίδες, μοιράζοντας τα κατορθώματά τους στα social media.

Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Group-IB που εδρεύει στη Μόσχα παρατηρούν εδώ και καιρό τους επιτιθέμενους και καταγράφουν τις μεθόδους τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτός από το Cyber Caliphate, υπάρχουν άλλες τρεις ομάδες (Team System Dz, FallaGa Team και Global Islamic Caliphate), που έχουν περισσότερα από 40 άτομα που υποστηρίζουν το ISIS και που σχετίζονται με αυτές τις κακόβουλες δραστηριότητες.

Αυτές οι ομάδες ισχυρίζονται συχνά ότι είναι υπεύθυνες για την παραμόρφωσή μεγάλου αριθμού ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή του έτους, η FallaGa Team έχει καταστρέψει πάνω από 300 ιστοσελίδες που ανήκουν σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στη Γαλλία, μετά το περιστατικό του Charlie Hebdo.

Ο κατάλογος των στόχων τους, δεν φαίνεται να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο καθώς οι ιστοσελίδες που έχουν επιτεθεί ανήκουν σε διάφορους φορείς. Οι ερευνητές της Group-IB έχει εντοπίσει αρκετές τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, κυβερνητικά όργανα που επηρεάζονται από τις επιθέσεις.

Προσθέτουν ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν ακόμη και λύκεια και επιστημονικά κέντρα, όπως το North Urals Local History Museum, το portal “Mitischy και Λύκειο της Ufa.

“Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας του Internet και οι ρωσικές εταιρείες δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες του ISIL, καθώς οι επιθέσεις τους είναι έξω από κάθε λογική και έχει στόχο τη μέγιστη κοινωνική απήχηση”, δήλωσε ο Ilya Sachkov , Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιθέσεις των ιντερνετικών ομάδων του ISIS, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και τον φανατισμό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο εξελιγμένες και επιζήμιες ενέργειες στις υποδομές ζωτικής σημασίας και στα βιομηχανικά συστήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS