ΑρχικήinetFord: 2 πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα για ασφαλή οδήγηση

Ford: 2 πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα για ασφαλή οδήγηση

Η Ford παρουσίασε δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Mobile World Congress που έχουν ως στόχο να κάνουν πιο ασφαλή την ποδηλασία στους δρόμους της πόλης.
ford-presented-2-prototype-electric-bikes-3

Οι δύο ηλεκτρικά ποδήλατα, που ονομάζονται MoDe:Me και MoDe:Pro, έχουν από ένα ηλεκτρικό κινητήρα 200-watt και μπαταρία 9 αμπερωρίων (Ah)΄Μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 25km/h.

Ωστόσο, τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Ford διαθέτουν επίσης και έναν αισθητήρα στο πίσω μέρος τους που προειδοποιεί τον αναβάτη αν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει γρήγορα,  για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εάν είναι απαραίτητο.

Η προειδοποίηση δεν απαιτεί κάποια οπτική επαφή αλλά πραγματοποιείται μέσω μίας δόνησης στο τιμόνι του αναβάτη. Όμως αν κατά τύχη έχετε και την αντίστοιχη εφαρμογή “να τρέχει” στο smartphone σας, τότε θα λάβετε μία αντίστοιχη προειδοποίηση και από το κινητό σας.

ford-presented-2-prototype-electric-bikes-1

Επιπλέον αναβοσβήνει τα φώτα που βρίσκονται στις δύο άκρες του τιμονιού καθώς και το πίσω φανάρι για να προειδοποιήσει τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Και τα δύο ποδήλατα μπορούν να συνδεθούν με την πρωτότυπη εφαρμογή της Ford την MoDe:Link,  η οποία είναι συμβατή μόνο με το iPhone 6. Με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες μπορούν να προσδιορίσουν ένα επιθυμητό προορισμό και στη συνέχεια να πάρουν κατευθυντήριες οδηγίες μέσω δονήσεων στο τιμόνι (απλά δονείται η χειρολαβή τους τιμονιού από την μεριά όπου θα πρέπει να στρίψετε) και ταυτόχρονα αναβοσβήνει τα φλας αυτόματα για να ενημερώσει τους άλλους χρήστες του δρόμου προς τα που θα κινηθείτε.

ford-presented-2-prototype-electric-bikes-2

Επειδή και τα δύο ποδήλατα είναι αναδιπλούμενα, όταν θα κάνετε την εισαγωγή ενός επιθυμητού προορισμού, τα αποτελέσματα που θα πάρετε για πιθανές διαδρομές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και την ποδηλασία έως τον σταθμό του μετρό, για ως ένα μέρος της διαδρομής σας, για παράδειγμα. Συμπεριλαμβάνει ακόμη και το κόστος τυχόν δημόσιων μέσων μεταφοράς αν επιλέξετε να τα περιλαμβάνει η διαδρομή σας.

Η εφαρμογή φυσικά μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει σε φιλικούς ως προς το ποδήλατο δρόμους, καθώς και να σας προειδοποιήσει για άλλους πιθανούς κινδύνους. Φυσικά, εάν αισθάνεστε λίγο κουρασμένος και δυσκολευτείτε με το πετάλι, μπορείτε πάντα να πάρετε μια μικρή ηλεκτρική βοήθεια.

Δείτε παρακάτω το αντίστοιχο βίντεο που παρουσίασε η μαμά εταιρεία για τα ποδήλατά της:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS