ΑρχικήinetFacebook: Αναβαθμίσεις στο Search και το Trending

Facebook: Αναβαθμίσεις στο Search και το Trending

Μια σειρά αναβαθμίσεων στο Search και το Trending ανακοίνωσε  το Facebook.

facebook

Όσον αφορά στις αναζητήσεις, το update διευκολύνει την αναζήτηση posts: «μας είπατε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορείτε να βρείτε posts που είχατε δει στο παρελθόν, και τώρα μπορείτε. Με μια γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα διασκεδαστικό βίντεο από την αποφοίτησή σας, ένα άρθρο που θέλατε να διαβάσετε, ή φωτογραφίες από τον γάμο του φίλου σας το προηγούμενο καλοκαίρι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αναζητήσεων με φράσεις όπως «οι φίλοι μου που ζουν στη Νέα Υόρκη». Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι τα αποτελέσματα αναζητήσεων είναι εξατομικευμένα και μοναδικά για τον κάθε χρήστη, και, «όπως πάντα, μπορείτε να δείτε μόνο πράγματα που έχουν μοιραστεί μαζί σας».

Οι εν λόγω αναβαθμίσεις σχεδιάστηκαν ειδικά για φορητές συσκευές, και θα είναι διαθέσιμες για desktop όσο και για το Facebook σε iPhone. Σε πρώτη φάση, θα αφορούν μόνο στην US English έκδοση του κοινωνικού δικτύου.

Όσον αφορά στο Trending τώρα, ανακοινώθηκε η έλευσή του στις φορητές συσκευές, με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών στο να μπορούν να ψάχνουν δημοσιεύματα από διαφορετικές πηγές.

«Πλέον, όταν επιλέγετε ένα θέμα στο Trending, θα βλέπετε συζητήσεις σε μέχρι και πέντε διαφορετικές κατηγορίες: Articles (βλέπετε πώς καλύπτουν το θέμα τα ΜΜΕ), In the Story (βλέπετε posts από ανθρώπους που εμπλέκονται στο θέμα), Friends and Groups (σας δείχνει τι λένε άνθρωποι στο δίκτυό σας), Near the Scene (σας δείχνει δημοσιεύσεις από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο μέρος όπου λαμβάνει χώρα η ιστορία), Live Feed (stream σε πραγματικό χρόνο σχετικών αντιδράσεων από ανθρώπους από όλο τον κόσμο).

Το Feed κάτω από τις νέες κατηγορίες θα συνεχίζει να επιδεικνύει σχετικά posts ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής, τις χρονικές συγκυρίες κ.α.

Ο τρόπος καθορισμού των Trending topics δεν έχει αλλάξει, και θα συνεχίζουν να εμφανίζονται μόνο δημόσια posts και posts τα οποία ο χρήστης μπορεί να δει (φίλων, γκρουπ στα οποία ανήκει κλπ).

Η εν λόγω αναβάθμιση σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες στις ΗΠΑ (web και Android). Υποστήριξη για iOS και άλλες χώρες αναμένεται να ακολουθήσει.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS