ΑρχικήinetΗ Microsoft γιορτάζει το Hour of Code

Η Microsoft γιορτάζει το Hour of Code

Ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Code.org. H Microsoft στηρίζει και γιορτάζει το Hour of Code, μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκπαιδευτικές καμπάνιες, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Code.org στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής.

Microsoft

H Microsoft Hellas, συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια, με μια σειρά δράσεων σε σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες, που λαμβάνουν χώρα αυτή την εβδομάδα, 8-12 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, η Microsoft Hellas έχει διοργανώσει ένα κύκλο ενημέρωσης γύρω από τον προγραμματισμό, με στόχο να τον κάνει πιο προσιτό και προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, ενθαρρύνει καθηγητές και δασκάλους, να οργανώσουν στην τάξη τους Μια Ώρα Κώδικα, αξιοποιώντας το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται στη σελίδα www.microsoft.com/hourofcode.

Η τεχνολογία και συγκεκριμένα η χρήση υπολογιστών αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. H Microsoft έχει ως στόχο την εισαγωγή και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, στη ζωή των νέων, ήδη από τα μαθητικά τους χρόνια. Συμμετέχει, λοιπόν, ενεργά στη διάδοση του Hour of Code, μέσω διάφορων δράσεων με σκοπό να αναδείξουν τη σημασία του προγραμματισμού, ιδιαίτερα στην πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των μαθητών, τονίζοντας το μήνυμα «όλοι αρχίζουμε από κάπου». Η καμπάνια Hour of Code, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν το πρώτο βήμα μέσα από διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους εκμάθησης.

Στόχος της Microsoft, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να ενθαρρύνει εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, παρακολουθώντας Μία Ώρα Κώδικα, μέσα από ευέλικτα και διαδραστικά μαθήματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα γνώσης.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV81 minutes ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV5 hours ago

Οποιοσδήποτε μπορεί συμμετάσχει στο Hour of Code

Είτε είναι καθηγητής και θέλει να διδάξει μια ώρα κώδικα στην τάξη, είτε είναι μαθητής και θέλει να παρακολουθήσει σεμινάρια, είτε είναι γονέας, και θέλει να στηρίξει την πρωτοβουλία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα Hour of Code, http://hourofcode.com/gr και το www.code.gr/learn, για να παρακολουθήσετε τα τρέχοντα σεμινάρια κώδικα.

Πηγή: gr.pcmag.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS