ΑρχικήSecurityΤι είπε ο Tim Cook για τις παραβιάσεις λογαριασμών του iCloud

Τι είπε ο Tim Cook για τις παραβιάσεις λογαριασμών του iCloud

Η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις ειδοποιήσεις ασφαλείας για τους χρήστες των υπηρεσιών αποθήκευσης iCloud, μετά από τις τελευταίες παραβιάσεις σε λογαριασμούς .

icloud

Μιλώντας για το περιστατικό, για πρώτη φορά, ο CEO της Apple Tim Cook δήλωσε στην Wall Street Journal ότι η εισβολή είχε σαν αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση κάποιοι τρίτοι σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το σωστό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, ή κάποιες τεχνικές phishing. Ο Cook ανέφερε ότι «η Apple θα αρχίσει να ειδοποιεί τους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα προωθεί ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους, και να επαναφέρει δεδομένα από το iClοud σε μια νέα συσκευή, ή όταν μια συσκευή, καταχωρείται στον λογαριασμό για πρώτη φορά” .

Η αλλαγή θα έρθει σε λίγες εβδομάδες. Η Apple θα «διευρύνει» επίσης τη χρήση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και θα ενθαρρύνουν περισσότερους χρήστες να υιοθετήσουν το χαρακτηριστικό, το οποίο χρησιμοποιεί το smartphone του ιδιοκτήτη του λογαριασμού για να εξακριβώσει την ταυτότητα του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS